Land Rover is back: Verkoop steeg met 89 procent

Ik heb geen idee in welke mate mijn liefde voor Jaguar en Land Rover tot uiting komt op de website. Maar ik maak er zeker geen geheim van. De twee schitterende Britten hebben sinds jaren mijn hart gestolen. Ik ben dat ook uitermate tevreden bij het ontvangen van het volgende nieuws. Land Rover's verkoopcijfers zijn gestegen met niet minder dan 89 procent ten aanzien van vorig jaar. Eindelijk kan de zwarte bladzijde worden omgeslagen. Want zowel Jag als LR hebben het enorm moeilijk gehad omwille van de crisis. Dit jaar, 2009, heeft Land Rover 28.042 mensen gelukkig gemaakt met een van hun vijf modellen.

Managing director van LR UK deed zijn woordje: “It's great to see the market up over 30 per cent and we're excited to achieve an 89 per cent rise in October versus last year. It demonstrates what an outstanding success the new 2010 model year vehicles have been and proves the importance of having new products in an ever competitive market.”

Als we de modellen apart bekijken, dan merken we dat de Range Rover Sport hét model van het succes is. Een stijging met 210 procent!! De Range Rovers stegen met 43 procent. De Discovery steeg met 112 procent, Freelander deed 55 procent beter en de verkoop van de Defender steeg met 25 procent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jef 17:44
afbeelding van Jef

Is toch maar heel normaal ook dat de verkoopscijfers gestegen zijn! Dit jaar is bijna het volledige gamma van land rover gefacelift, de koper weet dit ook wel en zal daarom de aankoop wat uitstellen...tot nu. Merken als opel, bmw,... voelen meer van de crisis omdat deze veel leasingcontracten hebben wat bij land rover niet het geval is.

audifiel 19:00
afbeelding van audifiel

ik vind het een knap gamma dat ze hebben! de nieuwste modellen (discovery 4, range rover's) zijn echt knappe wagens met een ongekende reputatie!

MMM 20:20
afbeelding van MMM

Geeft vooral aan dat de RRS de wagen is van mensen die niet per se veel geld hebben, maar naar de buitenwereld wel willen laten uitschijnen dat ze dat wel hebben (en dus vorig jaar zich geen nieuwe wagen konden permitteren wegens niemand die nog een lening wou toekennen). Een RR daarentegen is meer iets voor mensen met echt geld, en die zijn grotendeels blijven kopen...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws