Daimler, Renault en Nissan gaan samenwerken. Nadruk op kleine modellen.

Carlos Ghosn en Dr Dieter Zetsche hebben het vanmorgen officieel gemaakt, Daimler gaat met de Renault-Nissan groep samenwerken op technisch en strategisch vlak. Zo zullen de kleine modellen grote gelijkenissen vertonen op technisch vlak. Het zou hier gaan om de volgende generatie Twingo en Smart in vierzits lay out. Ook zullen een aantal motoren onderling worden gedeeld en zal de toekomstige ontwikkeling ook samen gebeuren.

Renault-Nissan zal vooral instaan voor de kleine 3- en 4 cilindermotoren die dan door Daimler zullen worden aangepast omp naar eigen zeggen meer het eigen karakter uit te stralen. Daimler zal op zijn beurt de grotere motorren delen met Infiniti, wat een duidelijke steek is naar grote concurrent BMW. Een win-win situatie dus zoals beide heren het zo duidelijk stellen.

Verder zal er ook samen worden gewerkt aan een kleine bestelwagen waarvoor Renault vanaf 2012de basis zal leveren aan Daimler en zullen een aantal technische componenten in dit segment gedeeld worden. Om deze hele samenwerking effectief vast te leggen hebben Renault en Nissan elk 1.55% van de Daimler aandelen in handen gekregen terwijl Daimler 3.1% van Renault's en evenveel van Nissan's aandelen krijgt.

Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws