Amper 15 elektrische voertuigen verkocht in eerste helft 2010

Amper 15 elektrische wagen verkocht eerste helft 2010De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. De constructeurs maken geen elektrische voertuigen omdat de staat niet investeert in oplaadpunten, en de staat investeert niet in oplaadpunten omdat constructeurs er niet voldoende van verkopen. Je zou denken dat vadertje staat slimmer is dan dat en de eerste stap zet, maar dat is dus duidelijk niet zo. Althans niet tot de laatst gevallen regering. En dat het effectief niet verkoopt bewijzen de cijfers van de eerste helft van 2010.

Amper vijftien elektrische voertuigen werden er verkocht. FEBIAC blijft echter positief in haar verwachtingen aangaande de groei van de markt. Hoewel ze een belachelijke marge rekent. In 2020 zou 3 tot 20 procent van automobielmarkt moeten bestaan uit elektrische voertuigen. Een verschil van 17 procent. Dan kunnen ze hoe dan ook zeggen: Zie je wel, we hadden gelijk!

Via De Standaard

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 11:00
afbeelding van Wim

bwa, wanneer er een paar echte auto's zoals de Renault Fleunce EV en Nissan Leaf op de markt komen, zullen we pas van echte verkopen kunnen spreken

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws