Morgan werkt aan 2 nieuwe modellen

Na de lancering van de Eva GT maakte Managing Director, Charles Morgan, bekend dat ze bezig zijn met nog twee nieuwe modellen voor binnen dit en drie jaar. Het eerste model zou LIFEcar2 gaan heten. Het wordt een diesel-hybride met een bereik van "meer dan 1.600 kilometer", aldus Charles Morgan. Over het tweede model bleven ze iets terughoudener. Het enige dat ze kwijt wouden is dat het een "fun weekend vehicle" zou gaan worden.

Begin maart dit jaar, berichtten we jullie nog dat Morgan een 2+2 roadster aankondigde in Genève. Wij vermoeden dan ook dat de 'fun weekend car' deze roadster zal zijn. Hij zou er naar de geruchten in 2013 aan komen en zou rond de 45.000 euro gaan kosten.

Over de Eva GT wouden ze nog kwijt dat het productiemodel zeer dicht zal aanleunen bij het conceptmodel dat ze op Pebble Beach toonden. Morgan heeft een goede reputatie om een klein verschil te houden tussen concept- en productiemodel.

Morgan is zelf tevreden over wat ze de laatste twee jaar bereikten, maar vreest voor de aankomende CO2 regulaties. “We may be using more efficient powerplants,” zei Charles Morgan, “but I hope our methods of construction will be the same. With any luck, we’ll still be producing the classic Morgan.”

Morgan Eva GT live

Morgan Eva GT live

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws