Maserati 'Quattroporte Junior' op het Chrysler 300 platform?

Net zoals Jaguar werkt aan een nieuw instapmodel werkt ook Maserati aan een nieuwe instapper. Gepositioneerd onder de Quattroporte zal er een Quattroporte Junior aankomen, als vervanging voor de Alfa 166. Details zijn nog onbekend, maar dat weerhoudt de roddelmolen niet haar werk te doen. Initieel werd er gesproken over een nieuw platform dat Maserati zelf zou gaan ontwikkelen. Maar die balon ging niet op wegens te duur.

Op zoek dus naar een goedkoper maar compatibel platform. Ze gingen blijkbaar aankloppen bij Chrysler, met de vraag of ze het Chrysler 300 platform niet mochten gebruiken. Die samenwerking zou meteen de nieuwe banden versterken tussen beide merken. Maserati en Chrysler zijn immers geen vreemden voor elkaar. De Maserati Biturbo deelde destijds (1989) haar platform met de Chrysler TC.

Volgens Autoblog.it zal de nieuwe Maserati een twin-turbo V6 diesel onder de kap krijgen, met de beschikking over 400 pk. prijs zou rond de 80.000 euro schommelen, al is die gok zéér voorbarig.

De komst van de nieuwe Maserati zou de nieuwe Quattroporte duurder maken. Diezelfde Quattroporte zou ook groter worden. Ook hierover zijn details schaars.

Maserati TC

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws