Opel wil premium stadswagen

Opel wil meespelen met de Premium boys in het stadswagensegment, aldus Opel zelf. Ze richten hun pijlen op de Ford KA en Volkswagen Up (zijn die premium?) en wil met haar nieuwe wagen kwalitatiever en zuiniger zijn dan de twee concurrenten. Je zal er wel een prijs voor moeten betalen, een prijs die hoger is dan een Corsa! We denken dat de nieuwe stadswagen geïnspireerd werd op het Trixx concept.

Opel investeerde onlangs nog 90 miljoen euro in de fabriek van Eisenach. "...will significantly strengthen its role within our European manufacturing network, and will offer customers a brand-new model with innovative technology and exciting design.” Dat zegt Nick Reilly (CEO).

In februari dit jaar kondigde Opel aan de nieuwe stadswagen voor te stellen in Parijs, maar dat deden ze uiteindelijk niet. En hoewel er geen ander salon in aangekondigd voor de voorstelling ervan start de productie hoe dan ook in 2013.

Opel hoopt per jaar tussen de 80.000 en 90.000 stuks van de premium wagen te verkopen. De codenaam is momenteel ‘Made in Eisenach’ en wordt door Opel zelf omschreven als “a small-sized fuel-efficient car” that doesn’t “compromise on technology, design or convenience”.

We verwachten dat de nieuwe stadswagen van Opel gebouwd wordt op basis van het Trixx concept dat Opel in 2004 in Genève voorstelde. Een kleinerd die toen ook werd voorgesteld als toekomstige Smart-concurrent. Onder de kap schuilde er destijds een 1.3 dieselblok en bedroeg de topsnelheid 112,6 km/u. Opel pakte in Genève uit met de flexibiliteit van de wagen ondanks zijn afmetingen. Zo zou hij fietsen kunnen vervoeren en beschikte hij over een achterbank. Om het allemaal handiger te maken beschikte de Trixx ook over schuifdeuren.

Deels via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws