Lotus Esprit volop in ontwikkeling

De vernieuwde Lotus Esprit is momenteel de enige sportwagen in het gamma van Lotus waar de ingenieurs zich mee bezig houden. De focus ligt volledig op deze nieuwe Esprit die Lotus graag in 2013 zou lanceren. De filosofie van het merk blijft zoals steeds gebaseerd op het gedachtegoed van de stichter Colin Chapman, alles zo licht en eenvoudig mogelijk houden.

Lotus maakt nu ongeveer 2.700 auto's die gemiddeld 45.000 euro kosten. Met de komst van de nieuwe modellen wil Lotus naar een productie van 6.000 à 7.000 wagens die tussen 90.000 en 140.000 euro zullen kosten. De Esprit is de eerste stap in dit ambitieus plan. Hij zal aangedreven worden door een 5 liter V8 met supercharger die tot 620 pk zal produceren. Schakelen zal via een 7-traps bak met flippers achter het stuur gebeuren en hij zal gebruik kunnen maken van een KERS systeem. Het resultaat van al dit geweld is een 0 tot 100 tijd van 3,2 seconden en een relatief lage uitstoot van 250 g/km CO2. Dit komt door het gewicht van slechts 1.495 kg wat merkelijk lager is dan zijn concurrenten. Afwachten of Lotus zijn ambitieuze plannen tot een goed einde zal kunnen brengen.

Lotus Esprit

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Vish 19:33
afbeelding van Vish

Och, waar praat je over. De vorige Esprit woog met zijn 3.2l V8 minstens zoveel (zoniet meer) dan deze state-of-the-arts versie.

Ik zeg: goed bezig!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws