Maserati's nieuwe instapper, nieuwe Quattroporte en SUV

Maserati schaaft haar plannen bij en wil nu 50.000 stuks per jaar gaan verkopen. Om die cijfers te halen moet Maserati haar aanbod een stevige duw geven, en dat zijn ze van plan ook. Een nieuwe instapper, een nieuwe Quattroporte en een SUV, dat staat er op het programma. De eerste, die nieuwe instapper, wordt intern M157 genoemd en zou volgend jaar worden gelanceerd.

De luxueuse sedan zal het moeten opnemen tegen de A6, 5-reeks en E-klasse. Onder de kap zal naar alle waarschijnlijkheid een 3.0 liter V6 schuilen met 300 pk. Dat blok is gebaseerd op de 3.6 liter Pentastar. Automotive News zegt daarbij te weten dat de nieuwe Maserati instapper initieel bedoeld was voor Alfa Romeo. Maar de te hoge prijs, tussen de 55.000 en 70.000 euro, zou niet te verantwoorden zijn.

Dan hebben we de nieuwe Quattroporte op de planning staan, intern luistert die naar de naam M156. Hij zou groter worden, om zichzelf zo duidelijk te onderscheiden van die nieuwe instapper. Daarmee zou hij nu moeten concurreren met de A8, 7-reeks en S-klasse. Onder de kap zal vermoedelijk een 475 pk sterke 4.7 liter V8 schuilen. Verder spreekt men van all-wheel-drive, start/stop en een achttraps automatische versnellingsbak. Serieuse ingrediënten dus. De prijs zou tussen de 125.000 en 150.000 euro schommelen.

Afsluiten doen we in mineur, want ook Maserati lijkt te vallen voor de (vergane?) SUV hype. Op basis van de Grand Cherokee zullen ze een Maserati SUV gaan bouwen. Onder de kap zou een 450 pk sterke 4.7 liter V8 gaan schuilen, voor de groenere jongens is een 3.0 liter V6 beschikbaar. De SUV zou er dit jaar al aankomen, met zijn voorstellen in September op de IAA in Frankfurt. Een productiemodel zou er tegen 2013 zijn.

Reacties: 0 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws