Touring vindt dat we onze garages te weinig gebruiken voor onze wagen

Mobiliteitsorganisatie Touring vindt dat de Vlaming die een garage bezit deze te weinig gebruikt om zijn wagen in te stallen. Dat zorgt volgens Touring voor wat overlast bij de omwonenden. De cijfers uit het onderzoekje komen va de 1.000 werknemers van Touring zelf. Zij keken in hun woonomgeving om zich heen en stelden vast dat  4op de 10 mensen die een garage hebben, de auto 's nachts buiten laten staan. 

Dat heeft verschillende redenen, bij de ene gaat het om gemakzucht, de andere heeft een wasmachine of andere spullen in de garage staan.

Woordvoerder Danny Smagghe heeft het over asociaal gedrag; wie zijn wagen niet in de garage plaatst, zorgt er voor dat er op straat minder parkeerplek overblijft voor andere gebruikers. Een verplichting kan niet, dat zou een inbreuk op de privacy zijn. Daarom wil Touring de mensen oproepen hun wagen toch in de garage te plaatsen wanneer ze hem niet gebruiken.

Via: Belga/sps

Laatst gepubliceerd

Reacties (16)

Plaats een reactie
Yvesw 14:13
afbeelding van Yvesw

- edit: fixed! -

Techno Patat 15:30
afbeelding van Techno Patat

Bij ons staat de XC90 binnen, de S60 (mijn auto) in de hangar, naast de werkbank en dan naast mijn auto nog eens de Hyundai Galopper en traktors :p! Maar ik zou hem toch binnen zetten moest ik een garage hebben! Elke keer ik wegloop van m'n auto die langs de kant van de weg staat ben ik bang!

En al zeker sinds Italië: Ik kom terug van een bezichtigingkje van die scheve toren in Pisa, ligt m'n spiegelkap van bestuurder 3 meter verder (gelukkig nog heel) is het spiegelglaasje met de pinker gebroken, is de stootrand van m'n voorbumper geschaafd en heb ik een sleutelspoor in m'n auto! En dat VLAK VOOR HET POLITIEKANTOOR! De enige keer dat ik met een gerust hart wegliep van bij m'n auto, gebeurt er dat :s! Dus sindsdien:

auto --> (parkeer)Garage
Dries --> Liever 500m verder te voet!

Yvesw 16:06
afbeelding van Yvesw

@Joeri: Amen... ;)

Yvesw 17:25
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Bij velen huizen van vroeger (jaren 60-70) hebben ze garages geplaatst die, naar huidige autonormen, gewoon te klein zijn... Dus dan heb je niet echt een keuze, of je moet al Man bijt hond's gewijs je wagen gaan parkeren :p

Kenny 18:37
afbeelding van Kenny

@ Yvesw Man bijt hond's of Jambers'? :-)

Techno Patat 18:43
afbeelding van Techno Patat

@kenny: Man bijt hond's owned Jambers', op de manier van pepe <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZbZvnH0zADA">Eugène</a> of niet!

Kenny 18:50
afbeelding van Kenny

@ Patat: check! Ik benijd nu nog steeds Eugène's vlotte manier van parkeren, hands down! :-)

Techno Patat 18:53
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad! Kheb het voor de nostalgie nog eens bekeken en man, wat doet die kerel dat vlot! Als ik 2 stoelen moet opheffen zoals hij op het einde is het met m'n 21 jaar oude rug al te doen, en hij doet het alsof hij thee aan het zetten is :D!

Anonieme gebruiker 20:23
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ik zou graag mijn auto in mijn garage stallen, maar dan moet ik wel een abonnement nemen voor politietussenkomst en takeldienst, want ondanks mijn nummerplaatvermelding, pictogram-plaatje met getakelde wagen en parkeerverbodsteken-sticker, heb ik al dikwijls de betrokkene moeten doen opzoeken met behulp v.h. nummerplatenregister v.d. politie. Is hij geen bewoner v.d.straat dan komt de takeldienst er bij te pas, achteraf ik door de betrokkene of de buren bij wie hij op bezoek was, voor asociaal uitgescholden. Sindsdien parkeer ik mijn wagen voor mijn garagepoort, om zeker te zijn dat ik altijd weg kan rijden zonder eerst de toelating te moeten vragen aan asociale foutparkeerders. In die omstandigheden kan Touring mij toch moeilijk verwijten van asociaal te zijn. Trouwens waar bemoeien zij zich in feite mee, gaan ze binnenkort mensen asociaal noemen die een huis zonder garage willen kopen of gekocht hebben, zoals het geval bij de meeste rijhuizen gebouwd voor 1960? Niet te geloven zeg, wie is er hier asociaal?Tenslotte, mensen met garage of zonder aan hun woning, betalen toch allemaal belastingen voor onze wegeninfrastructuur, waarom dan onderscheid willen maken in het gemeenschappelijk gebruik van de openbare weg?Mensen toch, nee Touring toch!

Dave 18:58
afbeelding van Dave

Waarom overal parkeerplaatsen opofferen voor boompjes en bloembakjes met daartussen net niet genoeg plaats voor 2 auto's zonder elkaar te hinderen. Als ze de straten eens moesten (her)aanleggen met wat meer oog voor het comfort van de mensen ipv de mensen te treiteren.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws