Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder, met achterwielaandrijving dus

Lamborghini levert de Gallardo nu ook als LP 550-2. Een klein verschil in benaming, een wezenlijk verschil in stuurgedrag. De wagen wordt namelijk enkel op de achterwielen aangedreven. Lamborghini introduceerde deze versie al in de gelimiteerde oplage Valentino Balboni maar zoals nu blijkt was er wel meer vraag naar. Wie voor deze LP 550-2 kiest krijgt een 5.2 V10 motorisatie met 550 pk, 10 pk minder dan de vierwielaangedreven versie dus.

Hij is beschikbaar met manuele of E-Gear automaat. Hij weegt 1.520 kg en legt de 0-100 km/u af in 4,2 seconden. De topsnelheid ligt op 319 km/u. Kostprijs in België is 150.000 euro, exclusief BTW.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:54
afbeelding van Techno Patat

Ok, dit was het! Ik heb het al een eindje gezien met de Gallardo maar dit was het model waarbij ik dacht: Nu zijn ze het aan het pushen! Ze zijn over de grens van uitmelken gegaan! Ze zitten nu echt wel in de Porsche-wateren te varen hoor!

ot: Ziet er goed uit, zal wel heel leuk rijden! Maar ik kan er niet aan doen, ik blijf denken aan m'n fabrieksbezoek, aan de vele VW onderdelen en aan de luie mechaniciens! Nee, hier komt hij niet, ookal is hij enorm mooi!

Anonieme gebruiker 12:50
afbeelding van Anonieme gebruiker

Gaat hij in januari te zien Zijn op het salon ?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws