Binnenkort ook Android terug te vinden in Audi's?

Android in Audi's

Google zou samen met Audi aan een in-car entertainment systeem werken, aldus de zakenkrant Wall Street Journal. Ze zouden het systeem volgende week voorstellen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Zo breiden beide technologie giganten Apple en Google hun gevecht ook uit naar de auto, volgens analisten van Gartner het ultieme mobiele toestel. De geruchten komen er nadat Apple in juni bekend maakte dat ze het dashboard als een control center voor hun iPhones willen gebruiken. Hiervoor hebben ze al steun gekregen van General Motors, Honda, BMW en Daimler.

Google zou nu dat andere grote luxemerk hebben kunnen strikken met hun Android systeem, maar officieel nieuws is er nog niet. Analisten verwachten volgende week tijdens de grote Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een perspresentatie van de twee bedrijven. De twee werkten eerder al eens samen, onder andere om Google Maps te integreren in Audi's navigatiesysteem.

Zowel Apple als Google concurreren tegenwoordig al op ontelbaar veel fronten, van tablets en gsm's tot en met web browsers. In het laatste kwartaal van dit jaar bedroeg het marktaandeel van Google's besturingssysteem 81,9% en dat van iOS 12,1%.

Vorig jaar stelde Audi nog hun autonoom parkerende wagen voor op de electronicashow in Las Vegas. Dit jaar verwachten we weer een resem aan nieuwe technologieën van het Duitse automerk die de auto toelaten om zichzelf te besturen.

Om de samenwerking te realiseren zoeken ze ook contacten bij chipsetmaker Nvidia wiens Tegra processoren al terug te vinden zijn in onder andere de nieuwe Audi A3.

Google zou wel een andere weg gaan inslaan dan hun grootste concurrent, Apple. Die laatste ziet het dashboard van de wagen puur als een controlepaneel (bijvoorbeeld een knop die de digitale assistent Siri activeert) van de iPhone. Google daarentegen zou liever Android zelf laten draaien op de systemen van de wagen, iets waar het open source besturingssysteem uitermate geschikt voor is.

Voorlopig blijft het dus enkel nog maar bij geruchten, voor officieel nieuws moeten we dus wachten tot CES '14 volgende week begint.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick op locatie 03:37
afbeelding van Yannick op locatie

Is net hetzelfde zoals aaaal die Windows CE gebaseerde navigatie computers zoals bijvoorbeeld BMW, Lexus etc... Die laatste heeft ooit eens een "virus" gekregen dat via bluetooth binnensloop in de fabriek al.

Android lijkt me wel leuk maar dan best zonder gewone appstore want zoals J3T zegt... dat zit vol malware en spam. Ik hoor het al komen dat er elke 5 kilometer een waarschuwing klinkt voor een spel dat geupdate is :-D

Techno Patat 11:16
afbeelding van Techno Patat

Torque kan je installeren op een parrot dubbel din navigatie op Android! Kost veel minder dan de bekende pioneers, kenwoods,etc etc en je hebt de hele play store ter uwer beschikking om (met beleid) app's erop te gooien!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws