Gemiddelde leeftijd van auto in Amerika is 11,4 jaar

car-old-on-market-st-san-francisco

Het Amerikaanse IHS Automotive publiceerde zonet een rapport waarin het de trends in de autobranche becijferd. Een opmerkelijke daarin is dat de auto in de Verenigde Staten steeds langer bij zijn eigenaar blijft, 11.4 jaar om correct te zijn.

In totaal reden er op 1 januari 2014 niet minder dan 252,7 miljoen auto's rond in de VS, een stijging van 2% t.a.v. dezelfde dag een jaar voordien.

Een stijging die niet zal blijven aanhouden, aldus de organisatie. Zij zien het aantal verkochte wagens gelijk blijven in de komende jaren. Daar zijn verschillende economische redenen voor: zoals de steeds betere kwaliteit van de auto's en de economische crisis die - dit jaar pas - haar effect zou hebben op de cijfers.

Dat de crisis zich nu pas laat voelen in de rapportering zien we ook bij de gemiddelde leeftijd van de wagens. Tussen 2004 en 2009 steeg de leeftijd van wagens met 5 procent, tussen 2009 en 2014 steeg die 11 procent. Tegen 2019 verwachten analisten een stijging van nog eens 3 procent. Vandaag houdt een Amerikaan zijn wagen gemiddeld 11,4 jaar bij. Om dan in perspectief te zetten, in België houden we onze wagen gemiddeld 8 jaar bij. Ook in ons land blijft dat getal stijgen.

Volgens de Amerikaanse organisatie zal het aantal wagens dat ouder is dan 12 jaar de komende vijf jaar met 15% stijgen in de VS. Het segment nieuwe wagens en jonger dan vijf jaar zou met 32% stijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws