Hyundai geeft nieuwe i20 WRC de sporen

hyundai-i20-rally

De Zuid-Koreanen, met testcentrum in Duitsland, zijn volop bezig om de nieuwe i20 om te bouwen tot een rallykanon. Een eerste beeld daarvan laten ze alvast vrij.

Hyundai is geen onbekende in rallyland. Jaren geleden maakten ze furore met Accent, nu hebben ze al een tijdlang de i20 WRC in de wedstrijd met momenteel landgenoot Thierry Neuville achter het stuur. Een paar maanden geleden werd het doek gehaald van de nieuwe i20, waardoor ook meteen het testen kon beginnen van de rally-afgeleide daarvan. Gek genoeg kiest Hyundai voor de vijfdeursvariant en niet de sportievere coupé met twee deuren - of drie als je een mierenneuker bent - die begin volgend jaar wordt voorgesteld.

Op de productieversie - nu ja - van de rallywagen is het nog wel even wachten. Hyundai wist eerder al te zeggen tijdens een exclusieve ontmoeting met de i20 dat Thierry Neuville volgend seizoen nog niet zou starten met de nieuwe i20 WRC.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sracerr 22:27
afbeelding van Sracerr

Nee, aub niet doen. Ga iets anders doen, iets met kinderwagens en veel bagage of zo...

Sracerr 22:31
afbeelding van Sracerr

Sorry maar ik vind de rally auto's tegenwoordig lijken op speelgoed autootjes.
Ik kom nog uit de tijd van Group-B ,je weet wel Lancia, Audi, Ford, PSA, etc. Die hadden nog dat machtige en monsterlijke geluid en dito snelheid. De veiligheid was discutabel maar ach he dat's live toch.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws