460pk sterke Corvette LT1 V8 klaar om overal in te lepelen

chevrolet lt1 crate engine

Altijd al aan het dromen geweest van een engine swap maar nog steeds niet de juiste gevonden? Chevrolet heeft tegenwoordig ook de LT1 V8 uit de Corvette C7 beschikbaar op hun website om gewoon zo los te bestellen, in een doos.

Het Amerikaanse merk doet het al een tijdje, de zogenaamde crate engines aanbieden. Zo kan je er niet alleen zo goed als elke small block V8 kopen maar ook specifiek gebouwde circle-track motoren en gigantische 720 pk sterke 9,3 liter big-blocks. En dat voor nog niet eens te gekke prijzen, want de moderne LT1 uit de Corvette C7 Stingray heb je bijvoorbeeld voor 11.000 Amerikaanse dollars, omgerekend nog net geen 9.000 Euro.

De 6,2 liter grote LT1 brengt een nieuwe generatie in de lange lijn van small-blocks, felbegeerd door hun lage gewicht en kleine omvang. Met directie injectie en variable valve timing (VVT) krijg je een geavanceerd motorblok voor 11.000 dollar, goed voor 460pk en 406 Nm (al vanaf 1000 toeren per minuut!).

Misschien een aangenaam ideetje voor het volgende garage project? Het motorblok van ginder naar Europa krijgen, dat zal wel iets anders worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
steven 11:12
afbeelding van steven

verzenden naar europa valt mee. Heb een aantal jaren terug een chevy crate engine gekocht. Verzonden via schenker. Was iets van 850 usd + invoerrrechten en btw natuurlijk

steven 14:41
afbeelding van steven

in een jeep CJ7 (ter vervanging van de versleten amc v8)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws