Amerika geeft tegengas op 'Clean Air Act'

mad-mike-mx-5

Vorige maand diende het Amerikaanse federale milieuagentschap een wetsvoorstel in om tuning voor de racerij te verbieden in de VS. Enkele members of Congress lijken dat voorstel nu te counteren met hun eigen voorstel, het 'Recognizing the Protection of Motorsports Act'. Of afgekort; RPM Act.

In Amerika lopen er pk's door de aderen. Dat de schandalen met diesel moeten bestraft worden, dat spreekt niemand daar tegen, maar het aanpassen van wagens om ze sneller te maken; daar blijf je af. Want toen vorige maand het Amerikaanse federale milieuagentschap voorstelde om tuning tegen te houden (omdat er dan gefoefeld wordt met emissienormen) was het kot te klein.

Ondertussen hebben enkele leden van het congres een 'tegenwetsvoorstel' ingediend om er voor te zorgen dat omgebouwde wagens voor de racerij toch uit de 'Clean Air Act vallen. Dat wetsvoorstel kreeg de naam 'Recognizing the Protection of Motorsports Act of 2016', of afgekort; RPM Act 2016. Humor hebben ze wel, die Amerikanen.

Een beslissing zal nog enkele maanden op zich laten wachten en wees maar zeker dat er het nodige geduw en getrek zal zijn door verschillende belangenpartijen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws