Geestelijke vader Ford GT40 is niet meer

roy

De Noord-Amerikaanse tak van Ford is in diepe rouw door het overlijden van Roy Lunn. Een Brit die verantwoordelijk was voor twee van de meest iconische wagens die ooit een blauwe-ovaal droegen.

Roy Lunn is op 5 augustus op 92-jarige leeftijd overleden. Een overlijden dat een diepe indruk heeft nagelaten bij de Amerikaanse tak van Ford. Roy, vertrok namelijk na zijn deelname als RAF-piloot in de tweede wereldoorlog naar AC Cars en Aston Martin. Van daaruit werd hij opgepikt door Ford Engeland in de jaren 60 en ging de bal pas echt aan het rollen. Zo werkte Lunn aan projecten als de Mustang, GT40 en de Jeep Cherokee. Drie auto's die diep geworteld zitten in de autohistoriek van de VS.

Hij was zelfs verantwoordelijk voor een iteratie van de presidentiële limousine die aanvallen moest weerstaan en richtte een eigen racedivisie op om te gaan racen met een zelf ontwikkelde wagen. Volgens velen was Roy Lunn dan ook een genie in de automotive industrie. Met 90 jaar op de klok was de Brit trouwens nog actief in de sector. Zo was hij bezig met de ontwikkeling van een nieuwe wagen voor het volk. Die zal echter nooit het daglicht zien.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws