Officieel: Tesla Model Y Long Range RWD (2024)

Tesla model Y Long Range rwd

Tesla introduceert met de Model Y Long Range RWD een nieuwe variant in Europa van de populairste auto ter wereld. Die combineert de grote accu met een enkele motor op de achteras. Daardoor krijg je meer range (600 km) en een lager prijskaartje (49.970 euro).

Het gebeurt niet vaak dat Tesla een nieuw model of nieuwe versie lanceert. Waardoor de lancering van deze Model Y Long Range RWD best als een verrassing kan gezien worden. Of toch niet helemaal, want met deze nieuwe uitvoering hoopt het Amerikaanse merk de productie in Duitsland terug wat aan te zwengelen. Waarom je voor deze uitvoering zou moeten gaan?

3.000 euro goedkoper

Simpel, was je voordien in de markt voor een Model Y met grote accu, dan moest je verplicht voor de versie met vierwielaandrijving gaan. Dat klinkt leuk op papier, maar daardoor is 'ie in één klap 7.000 euro duurder dan de basisversie. En hoewel de prijs van 52.970 nog steeds absurd goedkoop is voor een EV met zijn kunde, viel die Long Range AWD misschien wel uit de leasinglijst van sommigen.

Tesla model Y Long Range rwd

Door de vierwielaandrijving te slopen uit de Long Range en enkel voor een achterwielaandrijving te gaan kan de prijs zakken tot 49.970 euro. Naar goede gewoonte blijft Tesla trouwens lekker vaag over de specificaties. We gaan er dus vanuit dat de Long Range RWD de accu van 75 kWh (netto) gebruikt en een motor op de achteras van 299 pk (420 Nm), maar quote ons daar niet op.

600 km range

Wat Tesla wel duidelijk mee geeft is dat de Model Y Long Range RWD de nieuwe range-koning wordt binnen het gamma. Met een maximale WLTP-range van 600 km. Da's maar liefst 67 km meer dan de Long Range AWD en een vlotte 145 km meer dan de instap-Model Y. Daarnaast moet hij een normverbruik van 14,9 kWh/100 km neerzetten. Tenslotte geeft Tesla mee dat het niet beknibbelt op uitrusting, door ook deze RWD standaard uit te rusten met een warmtepomp. De nieuwe variant zal net zoals alle andere Model Y's in Duitsland worden gebouwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws