Mercedes investeert meer in verbrandingsmotoren dan gepland… en doet dat nog even

Mercedes investering verbrandingsmotoren 2024

Kijk even weg als je de verbrandingsmotor buiten wil, want dan heeft Mercedes niet zo’n goed nieuws voor jou. In een interview heeft hun topman namelijk verklapt dat het merk flink meer investeert in die motoren dan verwacht, ten koste van zijn elektrische transitie… En dat zal het ook nog even blijven doen.

De tijd van de elektrische deadlines ligt stilaan achter ons. Een aantal jaar geleden pakte namelijk het ene na het andere merk uit met de belofte om tegen een bepaald tijdstip alleen nog EV’s te verkopen of te ontwikkelen; zo ook Mercedes. Zij zouden tegen 2030 de verbrandingsmotoren uit hun gamma bannen en daartoe al vanaf 2025 stoppen met erin te investeren… Maar een halfjaar voor datum, raad eens waar er nog miljarden naartoe gaan?

Tot ver in het volgende decennium

Jawel: naar verbrandingsmotoren. Zo heeft Mercedes-CEO Ola Källenius in een interview met het Duitse Wirtschaftswoche verklapt dat het merk dit jaar al 14 miljard euro heeft geïnvesteerd in de technologie, geld dat enerzijds ging naar vernieuwing van de fabrieken waar ze gemaakt worden en anderzijds naar ontwikkeling en onderzoek. Dat is een aanzienlijk grotere investering dan vooraf gepland, geeft Källenius toe, al maken de verbrandingsmotoren in kwestie wel voornamelijk deel uit van Mercedes’ hybride aandrijflijnen. Vooral die wil de constructeur namelijk nog niet meteen laten vallen.

Mercedes investering verbrandingsmotoren 2024

Wel integendeel: de topman heeft te kennen dat de verdere ontwikkeling van die hybride aandrijflijnen moet verzekeren dat ze nog tot ver in het volgende decennium kunnen meedraaien. Daarmee lijkt Mercedes dus niet alleen zijn voornemen om tegen 2025 enkel in EV’s te investeren overboord te gooien, maar ook het voornemen om tegen 2030 alleen nog elektrische auto’s te verkopen. Dat laatste voornemen kwam echter wel met een voorwaarde want Mercedes zei altijd al “als de markt het toelaat”. Daar wringt nu net het schoentje want de laatste jaren valt merken steeds vaker op dat de elektrische transitie niet aan de verwacht vaart loopt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws