Lamborghini heeft succes Urus onderschat

2017_lamborghini_urus_01

De snelle SUV uit Sant'Agata Bolognese zorgt voor een stormloop naar de - beperkte - dealers. En Lambo, die hadden echt niet verwacht dat de Urus zo'n succes zou zijn. De rest van de wereld? Die twijfelden er geen seconde aan. Ook wij niet.

Sportwagenbouwers die SUV's in elkaar schroeven. Het begint de normale gang van zaken te worden. En bij de Volkswagen Groep kennen ze er wat van. Zo heb je uiteraard de Porsche Cayenne maar ook de Audi Q7 die zijn basis richting alle 'droommerken' mag sturen. Bentley maakt er de Bentayga van en Lamborghini? De overdreven gestileerde Urus. En de styling mag dan wel twijfelachtig zijn, vanaf dag één is het een complete hit.

Het merk uit Sant'Agata Bolognese laat namelijk weten dat ze het succes van de Urus hebben onderschat. In die zin dat ze wel wisten dat de feedback positief zou zijn maar niet dat de verkoop zo vlotjes zou gaan. Maar liefst 70 procent van de kopers is nieuw voor het Lamborghini-merk. En hoewel de basisprijs rond de 160.000 euro sluimert geven klanten vaak 200.000 euro en meer uit aan de SUV. Als je weet dat 'ie onderhuids eigenlijk een Q7 is en dus mechaniek leent, dan moeten we er geen tekeningetje bij maken wat de winstmarge is op z'n Urus.

Lamborghini-Urus

Het merk gaat er dan ook prat op dat ze dit jaar 1.000 SUV's gaan produceren. Klinkt niet als een groot getal maar om je een idee te geven; vorig jaar produceerde Lambo in totaal 3,815 wagens. Binnenkort een mini-Urus en een min-mini-Urus? Zo hard zal het wel niet lopen maar de Urus kan wel eens snel het jaarlijks meest verkochte model van Lamborghini worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws