Hyundai pompt 46 miljard euro in de toekomst

Hyundai toekomst 2025

De Koreaanse constructeur Hyundai heeft zijn plannen voor de nabije toekomst bekend gemaakt. Tegen 2025 wil het meer dan 46 miljard euro investeren om smart mobility solutions te gaan aanbieden.

Wat Hyundai onder die smart mobility solutions verstaat, blijkt heel ruim te zijn. De Koreanen willen een heel platform van diensten en producten aanbieden voor het vervoer van goederen en mensen in en rond de steden. Dat gaat verder dan auto's en laad- en deeldiensten: tot robots, vervoer voor de last mile delivery van pakjes, en zelfs een “persoonlijk voertuig voor in de lucht”.

Ook voor auto’s zelf ziet Hyundai het ambitieus. Het merk wil jaarlijks wereldwijd 670.000 elektrische auto’s verkopen, waarvan 560.000 battery electric vehicles en 110.000 auto’s op waterstof. Tegen 2025 moeten de Koreanen tot de drie grootste producenten van elektrische auto’s en auto’s op waterstof behoren.

Voor de volledige investering wordt een budget van meer dan 46 miljard euro vrijgemaakt. Tegen 2025 wil Hyundai wereldwijd een marktaandeel van 5 procent behalen.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws