Elektrische Hummer-camper heeft genoeg stroom bij voor de hele camping

Hummer heeft een uit de hand gelopen daktent voorgesteld voor zijn elektrische model, en dat geeft hem zowat hetzelfde comfort als een camper. Met deze EarthCruiser-opbouw op zak kan je echter één iets dat de gemiddelde Volkswagen California niet kan: een clandestien stroomhandeltje opstarten op de camping.

Autofans lijkt wel Camperfans de afgelopen dagen, en daar is een reden voor. Zo is het Caravan Salon volop aan de gang in Düsseldorf, waar Ford bijvoorbeeld al zijn nieuwe Transit Nugget en Volkswagen een voorsmaakje van de volgende California voorstelde. Een merk als Hummer mag daar echter niet aanwezig zijn, want hun zuiver elektrische gigant is niet verkrijgbaar op de Europese markt… Al houdt dat hen niet tegen om tegelijk hun nieuwe daktent voor de EV te onthullen.

Stroom voor 26 gezinnen (of 500 kilometer)

Toegegeven: het woord daktent doet deze opbouw van de Amerikaanse firma EarthCruiser eigenlijk geen eer aan. Het gaat namelijk om een pick-upversie van de Hummer EV, dus ook de complete achterbak wordt ingericht om zowat alles te bieden wat je thuis ook hebt. Zo vind je er met het dak omhoog geklapt niet alleen een tweepersoonsbed maar ook een keukentje compleet met inductiekookplaat, wasbak en eettafel voor twee. Het kraantje van de wasbak kan je ook gebruiken als douchekop, maar dat moet je dan wel buiten doen… Al geldt dat ook voor de gemiddelde Volkswagen California, en daar hoor je ons ook niet over klagen.

Hummer EV EarthCruiser 2023

Het enige nadeel is dat de standaard-Hummer EV al dik vier ton weegt, dus je mag er wel op rekenen dat deze kampeerversie daar nog een paar honderd kilo bovenop doet. Je moet dus niet alleen flink wat moeite doen om zo’n ding uit de VS en importeren maar als je er nadien in Europa mee de weg op wil, moet je ook een vrachtwagenrijbewijs op zak hebben. Het voordeel is echter dat je die kosten kan terugverdienen door stiekem stroom te verkopen aan andere kampeerders dankzij de Vehicle-To-Load-functie. Aangezien het gemiddelde gezin per dag nog geen 8 kWh verbruikt, moet je dus al zeker een camping met 26 plaatsen kunnen voorzien met je 212 kWh-accu… Zolang je niet te ver gereden hebt, wel te verstaan, want de Hummer EV haalt daar in theorie 500 kilometer rijbereik uit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Erik 02:34
afbeelding van Erik

De titel klinkt alsof hij geschreven is door iemand uit Brabant. Het is niet "heeft genoeg stroom bij", maar "heeft genoeg stroom bij zich".

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws