Allen daarheen: je kan nu een Ferrari kopen met Bitcoins

Ferrari bitcoin 2024

Juich als je niet weet wat je met je overtollige Bitcoins moet aanvangen. Ferrari laat namelijk weten dat het vanaf nu cryptomunten zal aanvaarden als betaalmiddel. Je hoort het goed: je kan voortaan een SF90, een Roma of een Purosangue gaan halen in ruil voor een handjevol digitaal geld.

We snappen je best: je hebt een tiental jaar geleden wat van die Bitcoins gekocht voor een appel en een ei en nu zit je ermee… ofzoiets. Intussen overstijgt de waarde van die cryptomunt namelijk de 60.000 euro per stuk dus was je er destijds vroeg bij, dan ben je nu vast binnen… En omdat Ferrari beseft dat mensen die binnen zijn tot hun doelpubliek behoren, stappen ook zij nu in het wereldje van de cryptomunten.

”Een Ferrari voor 3,5 Bitcoins, graag”

Het merk heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf nu ook bij ons cryptovaluta zal aanvaarden als betaalmiddel. In de Verenigde Staten doen ze dat al langer, maar nu breiden ze dat beleid uit naar Europese landen waar deze munten legaal worden geaccepteerd. Dat wil echter niet zeggen dat Ferrari voortaan zelf over massa’s cryptomunten gaat beschikken want ze houden die niet bij. In de plaats daarvan zet hun betalingssysteem de digitale valuta onmiddellijk om in echt geld, kwestie van hun bedrijf te beschermen tegen de soms wel eens wispelturige wisselkoersen van cryptomunten.

Ferrari bitcoin 2024

Hoewel Ferrari niet oplijst welke cryptomunten het precies gaat aanvaarden, blijft de Bitcoin natuurlijk één van de meest voor de hand liggende voorbeelden. Daarom doken wij even in de prijzen om te becijferen hoeveel Bitcoins je over moet hebben voor een paar Ferrari’s. De Roma, bijvoorbeeld, is tegenwoordig Ferrari’s instapper met een prijs van ongeveer 215.000 euro, oftewel 3,5 Bitcoins. Liever een SUV? Dan haal je een Purosangue in huis vanaf 6,3 Bitcoins. Voor de duurste SF90 Spider moet je dan weer een half miljoentje over hebben, of 8 Bitcoins.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws