Nissan Caravan MyRoom: incognito luxehotel (2024)

Nissan Caravan MyRoom

Op het eerste gezicht lijkt deze Nissan Caravan MyRoom op een aftands werkbusje. Beoordeel een boek echter nooit op zijn omslag, want binnenin pakt dit kampeerbusje uit met een ongelooflijk stijlvolle woonervaring. Meer van dit, Nissan!

De zesde generatie Nissan Caravan draait op thuismarkt Japan alweer mee sinds 2012, toch blijft Nissan sleutelen aan het concept. Met de toevoeging van een kampeerversie bijvoorbeeld. Die in Japan (omgerekend) 35.000 euro kostende Caravan MyRoom maakt ons stikjaloers.

Het zit vanbinnen

Oké, als je puur naar de buitenkant kijkt, kan deze Nissan Caravan MyRoom bij lange niet wedijveren met de Europese Volkswagen California of Mercedes Marco Polo. De 5 meter en 8 cm lange Caravan ziet er namelijk uit of 'ie komt recht uit de jaren 90. Met plastiek bumpers, deurklinken en zijspiegels en gigantische koplampen. Zelfs de stalen velgen doen weinig harten sneller slaan.

Nissan Caravan MyRoom

Laat daar echter de magie van deze Camper MyRoom zitten. want buiten een subtiele sticker op de carrosserie, stak Nissan elke Yen in het interieur. Het resultaat is heerlijk Japans. Want de leefruimte van deze MyRoom straalt rust en minimalisme uit. We durven zelfs wedijveren dat deze MyRoom kan concurreren met interieurs van "premium hotels". Of gaan we dan wat te ver?

Slapen? Mogelijk.

De Nissan Caravan MyRoom maakt gebruik van natuurlijk hout en lichte kleuren om een rustige sfeer te creëren. De ramen krijgen houten lamellen en extra gordijnen voor de ultieme privacy. De tweede stoelenrij kan omgebouwd worden tot een comfortabele zetel, een slimme schuifbare tafel vangt al je hongernoden op. Slapen kan ook, dankzij een bed uit twee delen dat je moet opbergen of een bed uit één deel dat weg klapt. Hoewel we geen exacte maten hebben, lijkt het bed ons wel eerder aan de kleine kant.

Nissan Caravan MyRoom

Ook een keuken of toilet zal je niet meteen in deze Nissan Caravan MyRoom vinden, dit is minimalisme ten top. Toch is Nissan slim genoeg om gerecycleerde batterijcellen van een Nissan Leaf in dit kampeerbusje te verwerken. Daardoor kan je meerdere dagen via een 100V AC-contact toestellen van stroom voorzien, ook al sta je niet op de camping. Voorin deze Nissan Caravan MyRoom ligt een 130 pk sterke 2-liter viercilinder benzine of een 2.5-liter diesel van 132 pk. Beide motoren gebruiken een 7-trapsautomaat en sturen standaard hun kracht naar de achterwielen. De diesel kan optioneel worden uitgerust met vierwielaandrijving. Kijk, dit voelen we wel, Nissan!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws