Ferrari stuurt SF90, 812 GTS en Roma op pensioen

Ferrari SF90 productie stop

Ferrari gaat met de grove borstel door zijn line-up en stuurt in één klap drie modellen op pensioen. Het is dus over en uit voor SF90, 812 GTS en Roma. Geen nood, er staan nog steeds 5 andere modellen bij de dealer te blinken die je mag kopen... op uitnodiging.

Er zijn van die merken waarvoor je geen autokenner moet zijn om de modellen te herkennen. Zo weet iedereen met een diploma wis- en letterkunde van het tweede leerjaar dat een Audi A6 groter is dan een Audi A4. Idem bij Peugeot waar een 308 waarschijnlijk compacter is dan een 5008. En dan... dan heb je Ferrari, met een bont allegaartje aan namen waardoor zelfs wij eigenlijk nooit 100% zeker zijn welke modellen er allemaal in productie zijn op een gegeven moment. Wat we vanaf nu wel weten, is dat het gedaan is voor 3 coupés bij het Italiaanse merk.

Amper 4 jaar op de teller

In documenten van het halfjaarverslag van Ferrari valt te lezen dat het merk de komende maanden enkele belangrijke modellen op pensioen zal sturen. Met stip op één staat de SF90, de eerste plug-inhybride van het merk die maar liefst 1.000 pk sterk is en pas in 2020 het levenslicht zag. Die krijgt binnenkort een krachtigere opvolger (lees: facelift), waardoor ook de naam zal wijzigen - because Ferrari.

Ferrari 812 GTS productie

Hetzelfde verhaal kan je gebruiken voor de 812 GTS. Die kent ondertussen al zijn opvolger, de 12Cilindri. De Dodici Cilindri laat 830 pk via zijn achterwielen los op Moeder Aarde en pakt uit met een retro-design waar we nog steeds kippenvel van krijgen.

Focus op SUV's?

De vreemde eend in de bijt? De Roma die binnenkort eveneens op pensioen mag. De zachtere Ferrari die moet concurreren met pakweg een Porsche 911 of Aston Martin Vantage lijkt op dit moment nog geen opvolger te hebben. Waardoor de kans reëel is dat die er ook niet komt. Of dat wil zeggen dat Ferrari de focus zal verleggen op SUV's, zoals Porsche en Lamborghini? Hoegenaamd niet.

Ferrari Roma productie

Ferrari liet namelijk al eerder weten dat hun eerste SUV - de Purosangue - gelimiteerd zal zijn in productie en dat op 20% van de totale productie. Heeft Ferrari ook nog in de prijslijsten staan: de 296 GTB en GTS, de spirituele opvolger van de 458 Italia en 488 GTB... denken we toch.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 11:17
afbeelding van this

Als het een andere naam krijgt, is het dan nog een facelift?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws