Zoveel klanten staan al in de wachtlijst voor de elektrische Range Rover

Range Rover Electric wachtlijst 2024

Hou je klaar, want de eerste elektrische Range Rover komt eraan… Al mag je je dan eigenlijk nog wel eventjes klaar houden. De Britten brengen hun EV pas volgend jaar op de markt maar dat lijkt de klanten niet tegen te houden. Met z’n tienduizenden staan ze namelijk al in de wachtij om er eentje te mogen kopen.

We moeten er geen doekjes om winden: een Range Rover heeft iets magisch. Zo bungelt het merk samen met het complete Jaguar-Land Rover-concern steevast onderaan elke betrouwbaarheidslijst en toch blijven mensen er maar kopen. De reden is simpel: een full-size Range Rover is gewoon een belachelijk begeerlijke auto om te bezitten… En dat geldt een dik halfjaar voor zijn lancering blijkbaar ook al voor de eerste elektrische Range Rover.

Heel kwartaal aan pre-orders

JLR — zoals we het concern tegenwoordig moeten noemen — deelde namelijk eind 2023 al wat eerste beelden van de EV en gaf toen ook de kans om er eentje te pre-orderen. Nu laten de Britten eventjes weten hoeveel volk dat intussen al gedaan heeft, en dat zijn er niet weinig. Zo telt de wachtlijst naar verluidt al meer dan 41.000 klanten waarvan maar liefst 13.000 zich inschreven in de eerste maand na het openen van de pre-orders. Om dat even in perspectief te plaatsen: dat zijn bijna evenveel aankoopbeloftes als er Range Rovers verkocht worden in een heel kwartaal — alle modellen samengeteld dus Evoque, Velar, Sport en de full-size Range Rover.

Range Rover Electric wachtlijst 2024

Over die elektrische Range Rover is echter nog niet bijster veel geweten. Zo beloofde het merk wel al dat hij “de meest verfijnde Range Rover ooit” wordt terwijl uit beelden al bleek dat hij ook off-road zijn mannetje zal kunnen staan, maar daar moet je het voorlopig zowat van hebben. Gewoon het feit dat het een Range Rover is en dat hij elektrisch wordt, is dus al genoeg om flink wat volk in de wachtrij te doen staan tot ergens in 2025.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws