Maserati plaagt met nog een straffer smaakje voor MC20

Maserati MC20 GT2 teaser 2024

Maserati heeft de supercarsmaak te pakken. Sinds het zijn MC20 onthulde heeft het daarvan namelijk ook al een extremere versie gebouwd — toepasselijk genaamd MCXtrema — maar er is één probleem: daarmee mag je de openbare weg niet op. Tijd dus voor een extremere MC20 waarmee je dat wél mag.

We meldden het eerder deze week nog: Maserati zit even in een dipje… Of toch qua verkoop want kijk je naar hun modellen, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Zo pikken ze in op de SUV-trend met hun Grecale, hebben ze een gloednieuwe GranTurismo én GrtanCabrio compleet met elektrische versies en hebben ze voor het eerst sinds decennia terug een supercar in de catalogus: de MC20. Die kreeg intussen ook al een open versie — de Cielo — en MCXtrema-variant die specifiek ontwikkeld werd voor het circuit, maar dan waren de Italianen blijkbaar nog niet klaar.

Tussen MC20 en GT2

Maserati heeft namelijk een eerste afbeelding gedeeld van wat ze zelf een nieuw toppunt voor hun gamma noemen. Daarop zien we eigenlijk niet veel meer dan een stukje voorvleugel maar dat geeft misschien al genoeg weg. Die voorvleugel doet namelijk op zijn zachtst gezegd denken aan die van de MC20 en dat geldt ook voor de koplamp. Achter die koplamp zien we echter wel een stel kieuwen dus dat kan maar één ding betekenen: dit apparaat wordt weer een stukje extremer. Reken dus op een supercar met de beginselen van een MC20 maar waar het eindpunt ligt, dat is nog even afwachten.

Maserati MCXtrema 2024

Maserati geeft ook toe dat het gaat om een “evolutie van de MC20”, maar dan met de competitieve genen van racewagen Maserati GT2. Zo moet de nieuwkomer uitpakken met allerhande innovaties op vlak van technologie en aerodynamica maar denk daarom niet dat je hier opnieuw naar een stukje speelgoed voor het circuit staat te kijken. Zo beloven de Italianen meteen ook dat inzetbaarheid op de openbare weg niet opgeofferd wordt dus in tegenstelling tot de MCXtrema zal je je hiermee wél op straat mogen vertonen. We leren er alles over op 16 augustus, wanneer het doek eraf gaat tijdens de Monterey Car Week.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws