Deze Mercedes G-Klasse bouw je zelf met 2.891 Lego-steentjes

Mercedes G 500 Lego Technic 2024

Haal het kind in je naar boven, want Lego heeft een nieuw bouwpakketje klaar. Dat bouwpakketje bestaat uit 2.891 steentjes — en staafjes, balkjes en hoekjes want het gaat om een set van Lego Technic. Allemaal samen vormen ze een icoon uit autoland: de Mercedes G-Klasse… In baksteen-oranje, graag.

Autofans die toevallig ook Lego-fans zijn, komen steeds vaker aan hun trekken. De Deense speelgoedfabrikant houdt zich namelijk al jaren bezig met het ontwikkelen van sets die op hyperrealistische wijze bestaande auto’s tot leven brengen. Die sets laten met hun duizenden stukjes het begrip van ‘speelgoed’ vér achter zich, waardoor je als volwassen kanjer geen enkele reden hebt om je te schamen wanneer je een hele vakantie bezig bent geweest met het ineen puzzelen van je eigen Ferrari Daytona SP3, Bugatti Chiron of Land Rover Defender… Dus boek je verlof maar in, want Lego heeft weer een nieuwe auto voor je klaar.

Inclusief bewegende zes-in-lijn

Maak dus kennis met de Mercedes G-Klasse van Lego en laat ons eerlijk zijn: het is eigenlijk bizar dat de Denen zoiets niet eerder op de markt brachten. Met zijn kaarsrechte lijnen en hoeken is zo’n G-Klasse namelijk de ideale kandidaat om na te bouwen met blokjes, al gaat een Lego Technic-set als deze natuurlijk wat verder dan dat. Zo zitten er tussen de 2.891 stukjes ook heel wat staafjes en balkjes en het eindresultaat ziet er niet alleen uit als een knaloranje G-Klasse op schaal, maar werkt op flink wat vlakken ook als een echte G-Klasse.

Mercedes G 500 Lego Technic 2024

Zo was het best makkelijk geweest voor Lego om er een elektrische G 580 van te maken maar in de plaats daarvan kozen ze voor de G 500, en lepelden ze een zes-in-lijn met bewegende delen onder de voorklep. Ook een versnellingsbakje met een vooruit, achteruit en neutraal is van de partij net als twee sperdifferentiëlen, werkende besturing en ophanging met flink wat terreinwaardige veerweg. Kortom: je krijgt ook heel wat in ruil voor de 249,99 euro die Lego ervoor vraagt in zijn webwinkel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws