3.250 euro: Dit is de goedkoopste 2dehands-EV van België (en hij is praktischer dan buurmans Tesla)

tweedehands EV

Ben je net zoals ons, dan kan je het niet laten om sporadisch te snuisteren op Autoscout24 met de meest uiteenlopende termen bij de hand. Onze vraag van vandaag? Wat zou nu de goedkoopste elektrische auto zijn op de zoekertjessite, waarmee je daadwerkelijk iets bent?

Kijk, zoek je naar de goedkoopste EV's op de tweedehandsmarkt, dan vind je een hoop exportmeuk of de Renault Twizy. Maar wat als je nu écht een elektrisch karretje wil waarmee je ook de autostrade op kan (als het echt moet) en waarin je naast elkaar kan zitten met z'n tweeën - kijk, we zijn niet veeleisend. Voor ons was de verrassing even groot dat we voor amper 3.250 euro al ons antwoord wisten te vinden.

Pausmobiel

Is het een Peugeot iON of één van zijn derivaten? Of is het een eerste generatie Renault Zoe met meer km's op de teller dan de gemiddelde Brusselse taxi? Wel, het antwoord is verrassender dan gedacht. Want de goedkoopste nieuwe elektrische "auto" die we vonden op Autoscout24 was een 3.250 euro kostende Renault Kangoo Z.E. Nee, niet van de nieuwe generatie (dan zou het trouwens een kangoo E-TECH zijn), wel ééntje van de eerste generatie die al in 2011 het levenslicht zag.

tweedehands EV

Deze gele raket (nu ja) is uitgerust met een 60 pk sterke motor op de vooras en een accu van 22 kWh. Daarmee zou een range van 170 km mogelijk moeten zijn in de oude NEDC-testmethode. Maar laat ons eerlijk zijn, je mag al gelukkig zijn als je de 100 km aan range behaalt. Anderzijds amper 3.250 euro voor een bestelbusje met gigantisch veel laadruimte achterin en twee zitplaatsen? Moeten we de verkoop helemaal klinken? Een omgebouwde versie hiervan werd gebruikt als pausmobiel op de pauselijke zomerresidentie Castel Gandolfo. En als het goed genoeg is voor de eindbaas van de katholieken...

Check HIER het zoekertje.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 13:24
afbeelding van John

En nog 25% EV-premie, je krijgt dus nog 800 € terug. Allen daarheen!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws