Grootste Smart ooit laat zich zien in aanloop naar onthulling

Smart #5 teaser 2024

Maak je klaar om alles wat je over Smart denkt te weten, te vergeten. Nog deze maand onthult het merk namelijk de #5 en dat wordt alwéér een grotere, elektrische SUV… En om dat ‘SUV’-deeltje toch al even te verantwoorden, krijgen we nu een paar beelden voorgeschoteld van een #5 op ruig terrein.

De Smart ForTwo is niet meer, dat mag duidelijk zijn. Terwijl het merk onder de kersverse leiding van Geely uit zijn assen verrijst, overweegt die leiding nog of ze wel een opvolger voor dat piepkleine stadswagentje waar het allemaal mee begon gaan voorzien. In de tussentijd trakteerden ze ons echter al op een duo van elektrische SUV’s en zowel die #1 als die #3 gingen bij hun lancering met de titel van ‘grootste Smart ooit’ aan de haal… Maar die titel wordt binnenkort weer mooi doorgegeven.

Smart van Skoda Kodiaq-formaat

Smart onthult nog deze maand namelijk de #5 en zoals zijn naam al doet vermoeden, wordt die nog een maatje of twee groter dan de #3. Je kijkt hier dan ook naar een SUV van zowat Skoda Kodiaq-formaat, maar dan wel eentje die zijn mannetje kan staan in ruig terrein. Of dat is toch wat Smart ons wil doen geloven met deze reeks teaserfoto’s, want daarin zien we de #5 waden door een poel, ploeteren door de sneeuw en grazen in een weide. Dat doet hij nog net niet met koeienvlekken op zijn carrosserie, al scheelt het niet veel want de grote Smart steekt voorlopig nog in een psychedelische camouflage.

Smart #5 teaser 2024

Wil je je echter voorstellen hoe hij eruit gaat zien zonder die camouflage, dan hoef je maar even te gaan kijken naar de Concept #5. Die toonde Smart eerder dit jaar al en op basis van de beelden lijkt het productiemodel daar als twee druppels water op te gaan lijken. Waar hij ook nog op lijkt is op de Mercedes EQB, en dat blijkt nu geen toeval te zijn want de #5 werd blijkbaar ontworpen door het designteam van aandeelhouder Mercedes-Benz. Bij de onthulling van de Conceptcar beloofde Smart tot 550 kilometer rijbereik en een flinke snellaadcapaciteit maar of die het ook tot dit productiemodel schoppen, leren we bij de onthulling op 28 augustus.

Smart #5 teaser 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws