Driveco is nieuwe speler van laadstations die Wallonië op de kaart gaat zetten

Driveco

Hoera, want nieuwkomer Driveco gaat er mee zorgen dat Wallonië niet langer de woestijn blijft als het op laden aankomt. Tegen 2026 wil deze nieuwe Franse speler 1.000 laadpunten in België installeren, waarbij de focus op het zuiden van ons land ligt. Logisch, want daar ligt de markt nog open.

In Vlaanderen vind je onderweg al behoorlijk wat laadpunten en snelladers. Niet dat je al van verzadiging kunt spreken, maar als nieuwe speler in laadstations kijk je natuurlijk wel naar de plekken waar je mag verwachten dat de wagens in colonne gaan aanschuiven. Wallonië dus, waarbij je je trouwens niet meteen moet verwachten aan grote stations genre Fastned.

Driveco

Neen, Driveco kijkt vooral naar grote parkings van shoppingcenters, bedrijven en andere goed bereikbare plaatsen op meer dan 200 locaties die reeds bevestigd zijn. Driveco telt momenteel 70 laadpunten verspreid over vijftien laadstations, die sinds kort operationeel zijn in het hele land (ook in Vlaanderen wel te verstaan). De uitbreiding gebeurt trouwens onder andere via strategische partnerschappen met verschillende Belgische bedrijven. Zo wordt Sixt uitgerust met twee oplaadpunten, terwijl keukenfabrikant Ixina geniet van een uitgebreide installatie met vier ultrasnelle oplaadpunten van 200 kW.

Betalen met je bankkaart

Maar liefst 70% van de 1.000 laadpunten die tegen 2026 zullen verschijnen, zal een snellader zijn. Daarin schuilt natuurlijk én het gebruiksgemak (snelheid, tot 400 kW) voor de EV-rijder, én de winst voor Driveco. Over euro’s gesproken, Driveco vraagt aan de snellader 0,65 € per kWh wat zeker marktconform is. Bovendien belooft deze nieuwe aanbieder van stroom om transparant te communiceren over de tarieven aan elk laadpunt, zodat je niet onaangenaam verrast wordt bij de afrekening.

Driveco

Driveco maakt zich sterk ook een unieke customer experience aan te bieden (daar hoor je natuurlijk de marketinglui spreken), met een gebruiksvriendelijke app die na het laden ook meteen de afrekening presenteert en alle andere nuttige info verzamelt. Voor de positieve klantervaring voorziet het bedrijf ook een klantenservice die je 24/7 kan bereiken. Maar wat wellicht hét beste nieuws betreft: bij Driveco kan je ook gewoon met je bankkaart betalen. Heerlijk vintage 2020 dus.

Groen, of wat had je gedacht

We kunnen het natuurlijk alleen maar toejuichen dat er een speler voor laadstations bij komt die vooral het onontgonnen Wallonië gaat bewerken. En ongeacht de locatie zal er, uiteraard, altijd groene stroom naar je EV stromen. Zo is je ecologische gemoedsrust ook weer verzekerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws