Deze McLaren P1 uit Lego rijdt écht… en nog best snel ook [VIDEO]

McLaren P1 Lego Technic 2024

Als kind heb je je vast wel eens ingebeeld dat het autootje dat je uit Lego gebouwd had, echt zou zijn. Wel, bij Lego werken heeft blijkbaar zo zijn voordelen. Een team van Lego- en McLaren-ingenieurs heeft namelijk een P1 op ware grootte gebouwd… En dan hebben ze F1-piloot Lando Norris achter het stuur gezet.

Lego richt zich intussen al geruime tijd op autoliefhebbers. Die kunnen er terecht voor bouwpakketten in alle vormen en maten, en dat laatste mag je eigenlijk letterlijk nemen. Naast de op zich al indrukwekkende modellen in 1:8-schaal krijgen we bij wijze van stunt af en toe ook eens een Lego-auto op ware grootte te zien. Zo ver als met deze McLaren gingen de Denen echter nog nooit.

768 Lego-motoren

Je kijkt hier namelijk naar een kopie van een McLaren P1, maar dan volledig uit Lego Technic-blokjes. In totaal waren er welgeteld 342.817 stuks van nodig, waarvan er volgens Lego slechts 11 specifiek ontworpen waren voor dit project. Al de rest kan je met een beetje budget dus vrij in de handel krijgen en dat geldt ook voor de motoren die deze auto aandrijven — want jawel: dit ding rijdt echt. Zo vind je achterin maar liefst 768 Lego Technic Power Function-elektromotortjes. Precies 8.344 uur en 23 Lego- en McLaren-ingenieurs later, eindig je dan met een rijdende P1 op ware grootte.

Om te bewijzen dat het 1.220 kilogram zware gevaarte ook écht rijdt, zette het team Formule 1-piloot Lando Norris achter het stuur en lieten ze die los op het circuit van Silverstone. Daar legde hij een volledig rondje af en als we Lego mogen geloven, is het de eerste keer dat één van hun zelfgebouwde auto’s dit kan doen. Zo zagen we eerder wel al eens een Bugatti Chiron uit Lego Technic-blokjes tot leven komen maar die hield het op een slakkengangetje van 20 km/u. In vergelijking daarmee lijkt de McLaren in bovenstaande beelden best gezwind door de bochten van Silverstone te laveren, al geeft Lego geen cijfers vrij over de snelheid die ze gehaald hebben. Hoe dan ook ziet het er allemaal best beangstigend uit, dus geef ons maar zo’n P1 in 1:8-schaal…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws