Audi Brussels start dinsdag terug op: akkoord bereikt

Audi Brussels info sluiting

De directie van Audi Brussels en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over de heropstart van de fabriek. Daardoor kunnen afgewerkte auto's de site verlaten en zal de productie terug opstarten. De onzekerheid bij de werknemers blijft wel aanwezig. Want een sluiting van de site is bijna niet meer onafwendbaar.

De rust is neergedaald bij Audi Brussels, want deze ochtend bereikten vakbonden en directie een akkoord over de heropstart van de fabriek. Daardoor zullen werknemers vrijwillig terug aan werk kunnen vanaf volgende week dinsdag.

Sleutels terug in handen

De directie laten weten dat de heropstart in twee fasen zal gebeuren. Vanaf dinsdag zullen afgewerkte voertuigen de site kunnen verlaten en zullen de carrosserie- en lakafdeling worden opgestart. Vanaf woensdag zullen alle afdelingen terug operationeel zijn. Ondanks stakingen, zal de directie werknemers toch betalen voor de week dat de site stil heeft gelegen. Een toegift om de gemoederen te bedaren.

Audi Brussels info sluiting

Al is het maar de vraag hoe kalm het de komende weken zal worden bij Audi Brussels. Verschillende werknemers zullen actie blijven voeren aan de poorten van de fabriek. Het stoort hen vooral dat ze nog geen officiële einddatum hebben gekregen: wanneer zal hun laatste werkdag zijn. De directie beseft dit ook, waardoor werknemers vrijwillig terug aan de slag kunnen. Daardoor is het niet geheel duidelijk of de fabriek vanaf volgende week dinsdag - ondanks alle goede intenties - volledig operationeel zal zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws