Gelekt: wordt dit de elektrische 'Lynk & Co 02' voor Europa?

Lynk & Co 02 gelekt 2024

Lynk & Co brengt binnenkort een tweede modelletje naar Europa en dat wordt een EV. Zoveel bevestigde het merk eerder al eens, maar nadien bleef het wachten op meer nieuws. Dat is dan echter buiten de Chinese overheid gerekend, want raad eens wat zij zonet op één van hun websites laten zien hebben?

Er is nog geen week verstreken, of we hebben alweer nieuws te melden over Lynk & Co. Sinds dat merk een paar jaar geleden actief werd in Europa, heeft het eigenlijk maar één model in zijn aanbod en die 01 werd eind vorige week nog getrakteerd op een facelift. Lang blijft die echter niet alleen want de kans zit er dik in dat hij binnenkort gezelschap krijgt van een kleiner, elektrisch broertje. Dit is hoe die eruit zou gaan zien.

Volvo EX30 krijgt nog een broertje

Op de website van het Chinese Ministerie voor Industrie en Informatietechnologie — oftewel MIIT — zijn namelijk een paar afbeeldingen verschenen van een nagelnieuwe Lynk & Co. Langs dat ministerie moeten alle nieuwe auto’s passeren die goedkeuring willen krijgen voor de Chinese markt en daar zou het model in kwestie ‘Lynk & Co Z20’ gaan heten. Naast de afbeeldingen leren we via het MIIT ook al dat de auto zuiver elektrisch wordt, en in eerste instantie 340 pk zou halen uit twee elektromotoren. Bovendien is hij 4,46 meter lang en heeft hij een wielbasis van 2,75 meter, en vooral dat laatste kan je wel eens bekend voorkomen.

Lynk & Co 02 gelekt 2024

Daarmee is de afstand tussen zijn wielen namelijk identiek aan die van de Zeekr X, die op zijn beurt een technisch broertje is van de populaire Volvo EX30. De kans is dus groot dat ook deze Lynk & Co op datzelfde SEA2-platform komt te staan en dat doet ons dan weer vermoeden dat we hier kijken naar de EV die het merk ons even geleden al beloofde. In een interview verklapte Lynk & Co’s CEO Alain Visser namelijk aan ons dat hun elektrische auto voor Europa zijn genen zou delen met de Volvo EX30 en dat die nog dit jaar op de markt zou komen. Is deze ‘Lynk & Co Z20’ dus eigenlijk de voor ons bestemde ‘Lynk & Co 02’? We leren het vermoedelijk nog heel binnenkort…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws