Special: RennSport Classics restaureert uw Porsche naar authenticiteit

Er bestaat niets zoals een Porsche 911. Iedere 911 is een wagen met een speciaal karakter. You love it or hate it.

Er is geen emotioneel compromis, een 911 onderstuurt, overstuurt, kost een fortuin en start en stopt als niets anders op aarde, neemt bangelijk bochten maar breekt nog beter uit. En eender wat iedereen beweert de motor zit op de verkeerde plaats. De enige veilige manier om een bocht te nemen is traag in snel uit. Snel in en snel uit vereist de stuurkunst van de meester.

Sinds het prille ontstaan van de 1ste Porsches 911 werden deze door de fabriek gemodificeerd en ingezet voor competitie.
Van 1965 tot nu was het recept voor een succesvolle racewagen hetzelfde : een koets van een standaard 911 werd van de productielijn gehaald en volledig omgebouwd tot racewagen. Zo zagen de 911R, 911 ST, 911 RSR  het daglicht.
Deze originele exemplaren zijn met prijzen van €400.000 tot €800.000 zo astronomisch duur geworden dat ze ver boven het budget van de gemiddelde liefhebber uitgestegen zijn.
Het is hier dan ook dat RennSport Classics in de picture komt. Zoals Porsche het vroeger deed reconstrueert dit bedrijf alle raceporsches uit de jaren '6O en '7O. Op uitdrukkellijke wens van de klant kunnen updates verkregen worden, maar liefst maakt RennSport ze zo authentiek mogelijk. Deze auto's kunnen dan ook ingezet worden in historische races naast de originele exemplaren. Rijden met deze oude raceporsches vergt een flinke dosis moed en stuurmanskunst.
RennSport maakt uw historische droomporsche op maat en beschikt over de nodige technologie en know-how om zelfs authentieke exemplaren te restaureren.
Alle niet meer verkrijgbare onderdelen worden zelfs in het eigen atelier terug van nul af aan, getrouw aan het origineel, herontworpen.

 

Hierbuiten vindt u in dit bedrijf ook een afdeling 'interieurgarnering' die zich niet enkel op Porsches richt maar op alle exclusieve wagens. Zelfs interieurs van vooroorlogse wagens worden hier herontworpen of gerestaureerd.                                Steeds wordt getracht met oog voor detail en met originele materialen het interieur van uw wagen te vernieuwen.

 

Ik lijst hieronder een heel aantal afgewerkte projecten op.

Porsche 911 Martini

Porsche 911 RSR

Porsche 911 SC

Porsche 911 RS

Met dank aan RennSport Classics voor de leuke samenwerking!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Alex
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Joeri 20:55
afbeelding van Joeri

Er is geen tweede wagen in de wereld zoals een 911, mooie foto's

Gilliam 22:08
afbeelding van Gilliam

Wow!! Dit zijn toch echt een van de knapste wagens ooit gemaakt!
Geef mij later maar een 911'je van de jaren zeventig. Nothing beats those guys...

Wim 09:18
afbeelding van Wim

die RSR was echt waanzinnig breed

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws