Vet: nieuwe Dacia Duster krijgt zijn eerste tuningpakketje

Dacia Duster Carpoint Edition render 2024

Ben je al uitgekeken op je nieuwe Dacia Duster? Dat is vroeg, maar kan gebeuren. Geen nood echter, want er is een oplossing op komst. Het eerste tuningpakketje voor de Duster is namelijk voorgesteld en hoewel je er nog even op moet wachten, krijg je nadien wel een moddervette SUV in handen.

Dacia heeft een nagelnieuwe Duster, en die biedt best veel waar voor je geld. Zoveel waar, dat je zelfs op een schappelijke prijs uitkomt wanneer je alle denkbare opties aanvinkt. Dat testten we even geleden nog uit wanneer we een Duster Hybrid als Extreme configureerden en die met dakrek en trekhaak erbij maar iets meer bleek te kosten dan een basis-VW T-Roc. Stel dus dat je echt in een pot met goud gevallen bent maar toch een Duster wil, waar kan je dan wat extra aan uitgeven? Aan een beetje tuning, of toch binnenkort.

Blubberdikke Dusters op komst

Duitse Dacia-dealer Carpoint heeft namelijk een paar eerste beelden gedeeld van wat zijn nieuwe ‘Duster Carpoint Edition’ moet worden, en die ziet er in één woord blubberdik uit. Zo werd de Duster in de beelden flink verlaagd terwijl de wielen zo vanonder de supercar van je baas geplukt lijken. De wielkasten worden ook nog eens aanzienlijk verbreed en achteraan steken er twee uitlaten uit het verlaagde bumperwerk. Ook de grille wordt aangepakt en er pronkt zelfs een knoert van een luchthapper op de motorkap… Kortom: met deze Duster ga je flink in de kijker rijden.

Dacia Duster Carpoint Edition render 2024

We zeggen daar wel bewust “ga” want je hoeft vast geen twee keer naar de beelden te kijken om te zien dat ze niet echt zijn. Het gaat hier dan ook om digitale renders maar geen nood, want Carpoint belooft deze gekke Duster echt te gaan bouwen. Dat geloven we ook graag want de dealer maakte van elke generatie van de populaire Dacia al zo’n ‘Carpoint Edition’. Wanneer je deze aanpassingen echter in de handel en op je nieuwe Duster mag verwachten, geven de Duitsers nog niet mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
FLP 16:44
afbeelding van FLP

Ik vind het nog wel graaf. Of ik het zelf aan zou durven is iets anders. :D

Björn 10:58
afbeelding van Björn

Ze hebben zelfs een aantal gewaagde Carpoint Editions met de TCE 150, die volgens mij nooit verkrijgbaar is geweest in België. https://verkauf.carpoint-nrw.de/?_suche=edition&_marke=dacia&_leistung=7...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws