Live in Genève 2014: Lexus RC F

Live in Genève 2014: Lexus RC F

Lexus geeft ons een extra reden om niet blind te gaan shoppen bij BMW, Audi of Mercedes. Deze Lexus RC F heeft alles in huis om het sportieve coupés zoals de M4 het leven zuur te maken.

Voor het eerst in Europa neemt Lexus haar RC F mee. De blauwe smurf is meteen de krachtigste Lexus met een V8 dat het merk ooit maakte. De 5.0 liter achtcilinder en 32 kleppen heeft niet minder dan 450 pk en 520 Nm koppel. Dat extra vermogen verkregen ze door onder andere nieuwe cilinderkoppen te plaatsen.

geheime prestaties

Technisch krijgt hij een Torque Vectoring Differential met drie standen: standaard, slalom en track.

Live in Genève 2014: Lexus RC F

In hoeveel seconden de RC F naar de honderd sprint willen ze nog niet meegeven. Maar het target is duidelijk, namelijk sneller dan de IS F. De topsnelheid wordt begrensd tot 270 km/u. Ook het gemiddeld verbruik geven ze niet mee en ook daar is het target duidelijk, beter dan de IS F.

gestapeld

Uiterlijk zien we een F-performancewagen zoals hij moet zijn. Een gigantische grille met LFA gestileerde luchthappers. Stevige zijschorten met sidevents en een achterkant met de typische gestapelde uitlaten. Niet mooi, maar zeker bruut. Verder merken we ook een hogere motorkap op en een carbon dak.

Live in Genève 2014: Lexus RC F

Achteraan klapt er vanaf een snelheid van 80 km/u een spoiler uit de kofferklep om voor de nodige downforce te zorgen.

Lexus voegt er aan toe in de toekomst weinig aandacht te besteden aan de facelift van de RC F. De bedoeling is om elk jaar vooral onderhuids de RC F aan te pakken, net zoals ze vandaag bij de GT-R doen.

In de herfst zal de Lexus RC F beschikbaar zijn bij de Europese dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jens 16:58
afbeelding van Jens

Vijf liter word in Belgie volledig fiscaal afgestraft, 3l was meer dan voldoende voor Europa.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws