Autosalon Brussel 2019: Mazda brengt Mazda3 en nog wat lekkers mee

mazda-mazda3-2018_05

Mazda zet in Brussel de schijnwerpers op de nieuwe Mazda3. Zowel de berline als de hatchback zullen staan blinken, al denken wij dat de Belgische koper het meer voor die laatste zal hebben.

De nieuwe 3 is een belangrijk model voor Mazda. Eentje die breekt met het design van zijn voorganger en een pak meer op de Mazda6 lijkt. Wij kunnen 'm alvast smaken op foto, benieuwd of dat in onze hoofdstad nog steeds zo is.

Behalve de nieuwe Mazda3 laat Mazda ook de Mazda6, de CX-3 en de gefacelifte MX-5 voor het eerst op Belgische bodem zien, al kon je deze drie modellen al even bij de dealer gaan bekijken.Mazda gaf ons verder nog mee het hele gamma op de stand te zullen hebben staan.

mazda mx5 2018

Je kan Mazda terugvinden in Paleis 6, bij onder andere Mitsubishi en Ford. Ons overzicht - inclusief plannetje - vind je in deze link.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Jelledr 11:11
afbeelding van Jelledr

Traditiegetrouw de eerste stand die we bezoeken en ook de laatste voor we terug huiswaarts keren. En sowieso betrap ik me erop dat ik tijdens de dag nog wel een paar ommetjes maak naar hun stand. Waarom? Geen idee! Was het merk van mijn eerste auto en zal ook het merk zijn van mijn laatste auto! Bijna 100 jaar zijn ze ondertussen met een hele mooie geschiedenis!

Enige wat nog ontbreekt in hun gamma is een praktische bedrijfswagen! Hyundai heeft er een voor onze markt. Graag een Japanse voor Europa. E serie is bijna onvindbaar nu en toch ook niet zo een design topper.

Brysse tom 16:24
afbeelding van Brysse tom

Ik ben ook zo iemand, mijn eerste wagen was ook een Mazda, vrouw heeft sedert kort ook een Mazda2 en als ik mocht kiezen ga ik blindelings voor een Mazda...

Wim 10:05
afbeelding van Wim

Hey Jelle, de Mazda6 is toch een praktische bedrijfswagen? :) (wel even in manueel nemen voor je VAA)Of bedoel je een maatje kleiner?

Jelle dr 09:51
afbeelding van Jelle dr

Hoi Wim, dat is het zeker maar ik bedoelde toch nog iets groter. Jammer genoeg enkel verkrijgbaar rechtsgestuurd. Lang geleden konden we hier ook bestelwagens van Mazda kopen. Nu ja, ik snap hen wel want de markt hier voor deze wagens een compleet verzadigd. Maar t is toch altijd fijn als je een zekere affiniteit hebt met een bepaald merk, dat zij ook in dat segment iets kunnen aanbieden. ‘t Klinkt belachelijk maar ‘t voelt zoals vreemdgaan. Enige Aziaat momenteel is de H1. Zelfs onze oude Nissan werd in Spanje gebouwd. De nieuwe zijn Renault trafic met Nissan badge.

Het zou fijn zijn mocht Mazda een links gestuurde Bongo kunnen uitbrengen.

Fijne feesten

DH 19:43
afbeelding van DH

Hopelijk komt de berlineversie met de combinatie SkyActive X, 4x4 en manuele bak.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws