Kia Ray concept nu in het echt

Na de nodige teasers toont Kia op de Autoshow van Chicago de volledige lijnen van hun Ray concept car. De hybride wagen wordt voorzien van een 1.4 benzinemotor met 153 pk gekoppeld aan een CVT-bak, en krijgt daarnaast ook een elektromotor met 78 kW mee. Afhankelijk van de rijstijl wordt het vermogen van de benzinemotor naar de voorwielen gestuurd, terwijl de elektromotor de achterwielen aandrijft. Een rijbereik van 1.200 km, waarvan 81 km op elektriciteit, moet mogelijk zijn.

Het verbruik zou rond de 1,2l/100km liggen (!). De Ray kreeg het platform van de Forte, die in de USA goed verkoopt, maar bij ons niet wordt ingevoerd. Toch zijn de vormen van de Ray volledig verschillend, want veel aerodynamischer. Aangezien het een concept car is, wordt hij voorzien van allerlei snufjes, waaronder drive-by-wire-sturing, "cool glazing" zonnedak en een lithium-polymeer-batterij. Ook op vlak van infotainment deed de ontwikkelingsafdeling het nodige werk om tot de UVO stembediening en aanraakschermen te komen.

Kia Ray Concept car Chicago
Kia Ray Concept car Chicago
Kia Ray Concept car Chicago
Kia Ray Concept car Chicago
Kia Ray Concept car Chicago

Bron: WorldCarFans

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Babystyle01 22:48
afbeelding van Babystyle01

Uhm.. Nee sorry... Mijn type is het niet.. vind het niet zo'n leuke uitstraling hebben... De voorkant is wat beter als de achterkant... vind het net een koekjesblik maar dan langwerpig!
Nee niks voor mij...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws