Suzuki Vision Gran Turismo: De lekkerste Suzuki... is digitaal (2022)

Suzuki Vision Gran Turismo 2022

Suzuki onthult voor racegame Gran Turismo 7 haar Vision Gran Turismo. Die druipt de styling van een Swift Sport over een roadster en installeert een 432 pk sterke Hayabusa-motor met elektrohulp in het midden.

Racegame Gran Turismo verleidt al langer autofabrikanten om een unieke conceptwagen voor de game te ontwerpen. Die "Vision Gran Turismo's" zorgen dan voor een mooie digitale spotlight op die automerken. Nu is het de beurt aan Suzuki, die met haar Vision GranTurismo een bekend receptuur naar voren schuift.

Spirituele opvolger

Gamers van het eerste uur zullen zich namelijk nog de GSX-R/4 van Suzuki herkennen, een conceptwagen die digitaal werd vereeuwigd in Gran Turismo 4 en zijn opvolgers. Een conceptwagen die een roadsterdesign combineerde met een 175 pk sterke motor van de Hayabusa-motorfiets. Deze Suzuki Vision Gran Turismo mag je gerust zien als de spirituele opvolger daar van.

Suzuki Vision Gran Turismo 2022

Te beginnen met het design. Zo past Suzuki de designtaal van de Swift Sport toe op een moderne interpretatie van de roadster. De Vision GT oogt laag, stoer en extreem. Al zeker omdat er geen rekening moest worden gehouden met wettelijke vereisten.

432 pk!

Is het design nog niet sportief genoeg, dan zorgt Suzuki voor een extreem sportieve inborst. We zijn tenslotte anno 2022, waardoor de klassieke Hayabusa-motor het niet meer trekt. Nee, het mythische motorblok krijgt hulp van drie elektromotoren. Het resultaat is een systeemvermogen van 432 pk en 610 Nm dat naar de vier wielen wordt gestuurd. Met 970 kg besloot Suzuki ook om de Vision GT onder de ton te houden. Al kan je met digitale cijfers foeteren zoveel je wil natuurlijk.

Het nut van deze digitale conceptwagen? Zoals gezegd dienen deze Vision Gran Turismo's vooral om je als automerk even extra in de spotlight te zetten in één van de meest populaire racegames ter wereld. Daarnaast is het ook een manier voor de designers en ingenieurs om even volledig weg te dromen. Naar een wereld zonder restricties of milieuproblemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws