Great Scott: Delorean Alpha5 Plasmatail is heerlijke elektrische shooting brake

Delorean Alpha5 Plasmatail Info 2024

Moest je het nieuwtje gemist hebben, Delorean is terug van weggeweest met een volledig elektrische coupe. Die Alpha5 krijgt nu al een broertje in de vorm van een shooting brake met de onwijs gave naam Alpha5 Plasmatail. Productie? 2024.

Hoewel het heropgerichte Delorean nog in een opstartfase zit, heeft het plannen om zo snel mogelijk aan 88 mijlen per uur auto's te produceren. De Alpha5 coupe is het eerste strijdwapen in de roadbook van Delorean, een shooting brake-derivaat komt binnenkort bijstand leveren. Het is te zeggen, tijdens het jaarlijks autofeestje voor de überrijken - Pebble Beach - toonde het alvast de Alpha5 Plasmatail, een auto die in 2024 in productie zal gaan. Eerlijk is eerlijk, dit is een auto om duimen en vingers af te likken.

Echte Shooting Brake

Stelselmatig vindt de elektrische aandrijflijn zijn weg naar alle koetswerktypes. Delorean lijkt nu het plan te hebben om dat van de shooting brake af te vinken. Niet de verbasterde shooting brake-vorm waarbij automerken die naam kleven op een 4- of 5-deurs coupé, wel die van de klassieke opstelling; een 2-deurs coupe met verlengde koffer. De Alpha5 Plasmatail ziet er dan ook zeer indrukwekkend uit. Met gigantische vleugeldeuren en een fraaie bips met gigantische kofferklep die tot halfweg het dak lijkt te lopen. De snuit neemt hij dan weer over van broertje Alpha5 coupe en oogt fris en minimalistisch. Dit is een mooie auto, dat kan je niet ontkennen.

Delorean Alpha5 Plasmatail Info 2024

Technische details geeft Delorean nog niet meteen mee. Al kan je daarvoor natuurlijk kijken naar de Alpha5 coupe. Die pronkt met een accu van meer dan 100 kWh, een range van vlot 500 km en een sprint naar de honderd van 2.9 seconden. Van die Coupe zal Delorean trouwens amper 88 exemplaren gaan bouwen. De kans is dat het Amerikaanse merk dit nog eens over zal doen voor deze Alpha5 Plasmatail. Voor de massa voorziet het merk de komende jaren dan weer een bravere elektrische sedan (exit vleugeldeuren?) en een sportcoupé met V8. We zijn alvast benieuwd naar de toekomst! Sorry, the future!

Delorean Alpha5 Plasmatail Info 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws