Cadillac Sollei is ultieme cabrio met 4 zitplaatsen (2024)

Cadillac Sollei

Na een tijdje op een dwaalspoor te hebben gezeten lijkt het Amerikaanse Cadillac zich te hebben herpakt. Met een rist betaalbare en hyper-exclusieve luxesloepen, een rentree in Europa en dromerige concepts. Deze Sollei is één van die laatsten.

Het was ooit het meest prestigieuze merk ter wereld, Cadillac. Al moet gezegd dat het Amerikaanse luxemerk de voorbije decennia serieus wat van zijn grandeur is verloren. Die fout wil het sinds enkele jaren terug rechtzetten, stap per stap. Zo was er al de Celestiq, een elektrische sedan van minimaal 340.000 euro, nu komt daar deze Sollei bij.

Rolls aan de kant

De naam laat alvast niet al te veel aan de verbeelding over. De Sollei (met "Sol" voor "zon" en "Lei" voor "Leisure") is een royale cabrio geworden die niet onder moet doen voor gerief van Rolls-Royce. Dit is een absolute landjacht met indrukwekkende proporties. Vanaf de snuit tot de A-stijl leent hij het design van de Celestiq sedan, vanaf dan is het één heerlijke dakloze ervaring. Er zijn megalomane 23-duims chromen velgen, deuren met de lengte van een smart fortwo en een zwiepende bips.

Cadillac Sollei

Korte overhangen? Niet bij deze Sollei. Kijk maar naar de achterkant. Het geeft de cabrio enerzijds het gevoel dat hij stilstaand aan het rijden is, anderzijds is er daardoor plaats voor een gigantische koffer... zoals het een Cadillac betaamt. De designers legden ook veel nadruk op de gebruikte materialen. Alles dat er uit ziet als metaal, is ook echt metaal. Daarvoor werd zelfs een nieuwe afwerking ontwikkeld; "Aurora". Dat zorgt ervoor dat het metaal een licht bronzen effect krijgt. Net zoals de jetset wanneer het vertoeft aan de Côte d'Azur.

Met vier in Cadillac

Vergeet echter maar meteen de buitenkant, want het is binnenin dat de Sollei met de pluimen gaat lopen. We hebben natuurlijk enkel maar de plaatjes om naar te kijken, maar we hebben het gevoel dat deze Sollei rechtstreeks de degens op kan nemen tegen een Rolls-Royce cabrio. De stoelen zijn gedrapeerd in het fraaiste leder en krijgen een zonnestraal motief, terwijl de achterkant afgewerkt is met verschillende houtsoorten om hetzelfde effect te krijgen.

Cadillac Sollei

De vier volwaardige (!) zitplaatsen nodigen uit om met vrienden op stap te gaan, terwijl het dashboard-brede scherm van 55-duim diezelfde vrienden jaloers maakt. Er is niet enkel digitale praal (zo is er ook nog een rechtstaande display voor én achter), maar ook speelgoed voor de hyperrijken. Zo zijn er digitaal geprinte vogelfluitjes en wordt de Sollei uitgerust met een ledergebonden boekje en pennenset om de vogels na te schetsen die je in de lucht ziet vliegen. Juist ja. Is dat wat te zwierig voor je? Dan geven we even mee dat er achterin ook een champagnekoeler zit. Uiteraard.

Hup, in productie!

Voor je, euhm, richting de Cadillac-dealer rent; op dit moment is deze Sollei nog een concept. Eentje waarmee het Amerikaanse merk zonder twijfel de interesse aftast. Gezien hij echter de basis deelt met de elektrische Celestiq zit het er dik in dat deze Sollei daadwerkelijk in productie gaat. Als een regelrechte rivaal voor de meest decadente cabrio's van de wereld. Cadillac is terug, dames en heren!

Cadillac Sollei

O ja, moest je nog de specs willen weten? Die zijn er niet. Al staat deze Sollei op het Ultium Platform van GM. Mik daardoor op een accu van 111 kWh en een twin motor set-up met zo'n 600 pk. Klinkt voldoende, toch?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws