Maken of kraken: BMW X4

BMW-X4

Nooit vloeide er zoveel digitale discussie-inkt op Autofans als met de lancering van de X6. Nu BMW, zes jaar na datum, met een kleiner broertje afkomt zijn de reacties misschien iets meer gelijklopend.

Van 'afschuwelijk ding met baviaanenkont' tot 'hemels lekkere bak', de reacties omtrent de X6 waren - op zijn minst - uiteenlopend. En we moeten toegeven, tot op de dag van vandaag heeft de mastodont uit München - eigenlijk uit de VS want hij wordt in Zuid-Carolina geassembleerd - een bepaald fout imago.

De fabriek in de VS zal binnenkort enkele extra shifts moeten draaien. Reden daarvoor is de gloednieuwe X4. Een iets sensibeler model dan zijn grote broer, maar nog steeds met een serieus opvallende uitstraling. Zeker in de rode kleur waarin de SAC (Sports Activity Coupé) gelanceerd werd. Met een prijskaartje van minstens 47.200 euro is het daarbij ook niet eens een koopje. Al is het wachten op kleinere instapversies die de financiële kater wat kunnen soezen.

Porsche-Centre-Antwerpen

BMW-X4

De vraag blijft echter wat jullie van de X4 vinden. Maken of kraken? En waarom...

Porsche-Centre-Antwerpen

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Techno Patat 09:32
afbeelding van Techno Patat

Er treed een gewenning op denk ik voor die kont! Ik ben er nog steeds niet voor te vinden, ik beschouw het eerder als neutraal :-)! De voorkant is wel behoorlijk knap maar het kleurtje is vooral héél knap!

Ik zou 'em nog steeds niet kopen, ik ga m'n hoofd er niet voor omdraaien als er op straat eentje langskomt ook niet, maar al bij al zeker niet mis! Dat wit leer is wel übersjiek :O!

Pieter A. 09:38
afbeelding van Pieter A.

Hij ziet er al veel beter uit dan de X6.

Hetzelfde geldt voor de 3GT, die ziet er ook veel beter uit dan de 5GT.

Techno Patat 10:25
afbeelding van Techno Patat

De 3gt ziet er beter uit omdat hij er bijna niet anders uitziet dan een 3 :P! Maar het is wel waar wat je zegt, kleinere modellen gaan hun precies beter af qua styling...

Rebel 10:15
afbeelding van Rebel

BMW heeft veel te veel varianten beschikbaar. Ik ga wel bij een ander merk shoppen waar de keuze gemakkelijker is.

Rob 12:57
afbeelding van Rob

Loopt BMW niet het gevaar zich zelf in de vingers te snijden met zo veel verschillende modellen? (interne concurrentie)
In Nederland halveerde de verkoop van X5'en (van ruim 1100 in "08 naar een kleine 600 in "09) toen de X6 in 2008 geïntroduceerd werd. Gaat de X4 niet hetzelfde doen met de verkopen van de X3?

Stealth 13:08
afbeelding van Stealth

Gewoon LELIJK! Gelukkig voor BMW is dat subjectief. En wat prijs betreft iets te ambitieus als je het mij vraagt. Liever één wiel van een Macan dan een volledige X4. ;-)

Lorre 17:21
afbeelding van Lorre

Dan kies ik voor de nieuwe X5, ik heb hem een aantal weken geleden gezien in Kortrijk.
Echt een pracht van een voiture!

Glenn 17:39
afbeelding van Glenn

De GT-reeksen en X-reeksen (uitgezonderd X5) zijn wat mij betreft allen hondslelijk.
Dus de X4 past hier perfect bij. En waarschijnlijk zal het weer verkopen als zoete broodjes aangezien tegenwoordig iedereen een "sportieve" hoogpoter wil.

B4 20:38
afbeelding van B4

Vroeg of laat zal het toch eens misgaan met al die modellen... Zelf ben ik er niet echt voor te vinden

Yvesw 23:11
afbeelding van Yvesw

Ik vind het ding geweldig! Echter... Twee miljoen - Belgische franken - ophoesten voor een 3 Reeks op hoge pootjes wordt toch moeilijk te verantwoorden. Want daar heb je de - goedkopere - X3 voor. Al is die weer geen knapperd...

Een beetje het voordeel van deze X4, de X6 is het gangster broertje van de gediplomeerde X5, de X4 is de topmodelzus van je vrouw (lees X3)...

Phantom 14:49
afbeelding van Phantom

Topmodelzus? Eerder het lelijke buurmeisje met overgewicht

Yvesw 17:18
afbeelding van Yvesw

Smaken verschillen dan ;-) Ik vind de X4 een stuk knapper ogen dan de X3. Heb je bij de X5/X6 minder. Die zijn alle2 'knap'.

Jens 10:21
afbeelding van Jens

Een would-be SUV / would-be coupe voor would-be's ...

Mathieu 13:27
afbeelding van Mathieu

@J3T, Jens verkondigt hier toch maar zijn mening? Heb je alle reactie gelezen? Er zijn er nog negatieve hoor.
Ik vind hem ook maar helemaal niks. De voorkant (bumpergedeelte) is totaal niet vloeiend, maar eerder een wirwar van vanalles (mistlampen, luchthappers, nr plaat,...)
Zoals Stealth zegt, gewoon lelijk ding. Maar dure merken zoals BMW komen daar meestal mee weg. En maar best voor hen hé.
Trouwens, het is niet omdat hij lelijk is (in mijn ogen dan) dat het een slechte wagen is hé.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws