Officieel: BMW X4 is helemaal klaar

Officieel: BMW X4 (F26)

Bij BMW zagen ze nog een op te vullen segment, namelijk dat van de Sports Activity Coupe waar deze X4 zijn rol moet vervullen.

BMW is klaar met de productievariant van de X4. In Sjanghai vorig jaar toonden ze ons nog een concept, vandaag laten ze weten dat hun productiemodel klaar is.

Desondanks het feit dat deze X4 gebouwd is op basis van de X3, moeten we hem niet zien als een 3 met SWAG, wel als een mini X6. Dat wil zeggen dat er twee duidelijke groepen zullen zijn ten aanzien van de X4: You love it, or hate it.

Porsche-Centre-Antwerpen

Visueel weet hij zich alleszins te onderscheiden van de rest van het gamma. Vooraan herkennen we de koplampen van de drie-reeks maar vallen de enorme luchthappers in de bumpers op die ook de X6 sieren. Achteraan is er weinig verwarring mogelijk door de hoge kofferlijn, L-gevormde LED-lampjes en zware bumper.

Officieel: BMW X4 (F26)

Onder de kap biedt BMW een gamma aan van zes motoren: drie benzine- en drie dieselmotoren. Het vermogen varieert tussen 184 en 313 pk. BMW is (terecht) trots op de TwinPower Turbo die op papier opnieuw mooie cijfers kan voorleggen. Zo kan de BMW X4 xDrive35i met 306 pk en 400 Nm een gemiddeld verbruik van 8,3 liter voorleggen en een CO2 uitstoot van 193 gram. De sprint naar 100 km/u werkt de topper af in 5.5 seconden.

Officieel: BMW X4 (F26)

De zuinigste van de klas is de tweede generatie 2.0 liter diesel die in de BMW X4 xDrive20d schuilt. Die beschikt over 190 pk en 400 Nm en verbruikt gemiddeld 5.0 liter en stoot 138 g/km uit.

Wie het nog zuiniger wil aanpakken kan kiezen voor banden met minder rolweerstand waardoor de CO2 uitstoot daalt met 7 g/km. Standaard geeft BMW de start/stop technologie mee.

De BMW X4 zal vanaf de zomer beschikbaar zijn bij de Belgische dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Grunt 13:26
afbeelding van Grunt

Ssanyong Rexton by BMW

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws