Top 5 easter eggs in auto's

Dat het Pasen is hoeven we jullie vandaag niet meer te vertellen. De kans is namelijk groot dat menig paasei momenteel al gepasseerd is in je mond. Wist je echter dat de autowereld ook vol zit met paaseitjes? Niet de echte, wel de zogenaamde easter eggs.

Een easter eggs is een grap, voorwerp of een verborgen boodschap die je in films, spelletjes of op een website kan tegenkomen. Sommige auto's blijven echter ook niet gespaard van deze - veelal - ludieke knipogen. Bestaat er een mooier moment dan Pasen om de leukste op te sommen? Een verzameling:

Opel-haai

Niet één model, maar zowel de Adam, Corsa en Zafira Tourer hebben een verstopte haai. De designgrap begon in 2006 waarbij de Corsa D een haai in het handschoenkastje kreeg. Bij de Zafira zit-ie onder de motorkap en in de Adam kan je er maar liefst drie terugvinden.

Willys Jeep

De Amerikanen bij Jeep zijn hun roots niet vergeten. De koplampen van de nieuwe Grand Cherokee herbergen twee icoontjes; in de linkse koplamp die van een Willys Jeep en in de rechter de tekst since 1941. Waarmee Jeep een vette knipoog geeft naar hoe het allemaal begon voor het nu wereldbekende merk.

Tesla-trots

Eéntje die Tesla-eigenaars zeker moeten proberen. Op de about-pagina van het infotainmentsysteem van de Model S staat het 60/ 85/ P85-logo (afhankelijk van het model). Houd je die een tijdlang ingedrukt dan komt er een foto tevoorschijn van het ontwikkelingsteam van de wagen.

Lexus-spaceship

De IS 300h van Lexus krijgt in F-Sport-trim een leuke goodie. De centrale meter in het dashboard kan namelijk elektronisch opzijschuiven om plaats te maken voor een klein menu. Niet wereldschokkend, maar wel een leuke blijk van zorg bij de ontwikkelaars.

M3-launch

Toen de e46 M3 begin de eeuwwisseling ten tonele verscheen beschikte hij - optioneel - over de SMG-versnellingsbak. Via de nodige combinaties kon je een launchcontrol initiëren. Tegenwoordig logisch op een sportwagen, toen ongezien. Er was zelfs geen melding van in de Amerikaanse handleiding.

Welke verstopte 'eitjes' kennen jullie nog in productiewagens?

Vanwege de Autofans-redactie alvast ne zalige Pasen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 13:18
afbeelding van John

In mijn skoda zit het vol easter-eggs: overal zie je VW en Audi logo's :-D

Yvesw 13:39
afbeelding van Yvesw

Leuke 'easter-egg' in een Skoda (maar die we stiekem vergeten zijn) is de ijsschraper aan de binnenkant van de tankklep :-)

Uw reactie