Feest: Citroën Berlingo en Peugeot Partner 20 jaar oud

cit

Gezinshoofden allerlande, spring een gat in de lucht, want de Citroën Berlingo en Peugeot Partner vieren hun twintigste verjaardag. Dé mobiliteitsoplossingen voor duizenden families in ons Belgenland.

1996, een jaar waarin we massaal de Macarena dansten terwijl Dolly het eerste gekloonde zoogdier het daglicht zag. Al vond er in dat jaar ook nog een andere belangrijke geboorte plaats, want de ludospace zag het daglicht. Ludo wie? De omgebouwde camionettes naar personenwagens zeg maar.

Voortrekkers van dat segment waren Peugeot en Citroën. Die toonden tijdens het autosalon van Parijs in 96 respectievelijk de Partner en Berlingo. Niet zo speciaal, ware het niet dat de busjes niet enkel meer handig waren voor bakkers en loodgieters. Voortaan konden gezinnen namelijk proeven van het rudimentaire rijgedrag dankzij de Berlingo Multispace en Partner Combi, twee varianten waarvan de laadbak achteraan was omgevormd tot zitruimte voor extra passagiers.

citroen-advanced-comfortCit

Stilte van de kinderen

Een complete revelatie, want had je voordien een grote kroost, dan moest je een al even grote - en vrij dure - monovolume aanschaffen om als één gezin op locatie te geraken. Gezinnen vielen massaal voor de lage prijs van het omgebouwde busje en de ruimte. Dat je kinderen achteraan amper hoorbaar waren door de nogal hoekige vorm en gebrek aan isolatie, dat was enkel maar een surplus.

De twee Fransen merken wreven dan weer in de handen door de relatief lage ontwikkelingskosten voor de modellen. Ga er ook maar even op na, twintig jaar na lancering zitten we nog steeds maar aan generatie twee en is het nog dik twee jaar wachten voor de derde generaties ten tonele verschijnen. Die zullen Peugeot en Citroën samen met Opel ontwikkelen, want de toekomstige Combo wordt een broertje van de Berlingo en Partner.

Cit

En geef zelf toe, iedereen heeft in zijn familie wel iemand met een Peugeot Partner of Berlingo...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws