Wallpaper wednesday: 75 jaar Volkswagen in de VS

Volkswagen wallpaper Beetle

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederlander Ben Pon twee Volkswagens Beetle naar New York verscheepte. Het was de start van Volkswagen USA en dat viert de afdeling met heerlijk fotomateriaal. Op zoek naar nieuw muurbehang voor je computer? Zoek niet verder!

Volkswagen mag dan wel wat in het slop zitten, de voorbije decennia was het een absolute grootmacht. Waardoor er links en rechts zonder twijfel nog de nodige fans te vinden zijn. En laat ons eerlijk zijn, zo'n eerste generatie Beetle en de huidige ID.Buzz? Daarvoor kan je toch enkel maar sympathie hebben? Dat moet ook Volkswagen USA hebben gedacht. Want ter ere van het 75 jarige bestaan pakt het uit met enkele heerlijke foto's. Laat ons gewoon even vergeten dat ze er ook de ID.4 bij slepen...

VW in de USA

Volkswagens opkomst in de Verenigde Staten ging trouwens niet van een leien dakje. In 1949 kwam Nederlandse zakenman Ben Pon op het idee om twee VW's Beetle (toen nog Type 1 genoemd) naar New York te verschepen. Die Ben Pon was op dat moment trouwens volop bezig om samen met Volkswagen de Type 2 te ontwikkelen. Je weet wel, het befaamde VW busje. De Type 1 sloeg niet meteen aan, maar door wat welgemikte campagnes vielen de Amerikanen voor de charmes van de Beetle.

Volkswagen wallpaper Beetle

Met de komst van het busje (Type 2) in de jaren 50 was het hek helemaal van dam. Amerikanen omarmden zowaar een Duitse automerk en zowel de Beetle als het busje werden symbolen van de hippieperiode. Nu 75 jaar later liggen de kaarten dan misschien wel wat anders, het mag de pret van het beeldmateriaal niet drukken. Heb je de foto's graag in grote resolutie? Dan kan je die HIER vinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 13:20
afbeelding van John

Persoonlijk vind ik de wallpapers tegenvallen. Die nieuwe modellen steken zo hard af op het oude icoon. Jammer, ik ga ze niet opslaan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws