Slechts zes: Koenigsegg One:1

Dat Koenigsegg op een speciale versie broedt, weten we al langer. Vandaag raakten er echter wat meer details over bekend. Dat er maar zes exemplaren van komen, bijvoorbeeld.

Met deze Koenigsess One:1 willen de Zweden het vuur aan de schenen van Bugatti leggen. De naam One:1 staat voor de verhouding gewicht/pk en als je weet dat het ding ongeveer 1.400 kg weegt, dan weet je de klepel al hangen. Koenigsegg claimt dat ze hiermee de titel van snelste auto ter wereld op hun naam kunnen schrijven, iets met twee honden en een been. Lang zal dat record echter niet in handen van koenigsegg blijven, want Bugatti zou intussen aan een opvolger van de Veyron werken.

Koenigsegg stelt de One:1 alvast voor op het salon van Genève, waar het eerder ook andere modellen aan het grote publiek voorstelde. Volgens insiders zou hij nieuwe recordtijden neerzetten op de 0-200km/u, 0-300 km/u én zelfs 0-400 km/u. Die laatste zou in zowat 20 seconden gehaald worden. De topsnelheid moet volgens insiders rond de 450 km/u gezocht worden, al moet je daar als piloot wel balls of steel voor hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws