Kondigt Tesla's Palladium project overgang naar nieuwe Model S en X aan?

Tesla Model S Palladium

Britse media zegt te weten dat Tesla naarstig werkt aan een geheim project. Dat project met codenaam Palladium zou wel eens aan de basis kunnen staan voor een significante update voor de Model S en Model X.

Neem je de encyclopedie er bij, dan is Palladium een overgangsmetaal. Waardoor de naam niet toevallig lijkt gekozen voor een nieuwe project binnen Tesla. Het Britse Electrek zegt namelijk dat dit project aan de basis staat voor een nieuwe generatie Model S en Model X. We zeggen wel "generatie" maar bij Tesla kan dit evengoed een update zijn.

Drie motoren, nieuwe looks

Toch zou dit de grootste update zijn die de Model S ooit kreeg. Zo zou Tesla volop bezig zijn met een nieuwe productielijn op poten te zetten in twee Amerikaanse fabrieken. Met 8 jaar op de teller van de huidige Model S is die tijd inderdaad wat nabij. Zo zou de nieuwe Model S uit mogen pakken met een nieuwe generatie accu's en drie elektromotoren (ééntje vooraan, twee op de achteras). Een set-up die Tesla ook gebruikte voor haar recordpoging op de Nürburgring.

Duik je nog wat dieper in de geruchten, dan doet het idee de ronde dat het interieur van Model S én Model X een make-over krijgt die de huisstijl van de Model 3 zal volgen. Een centraal scherm dus waarop zowat alles wordt aangestuurd. Wanneer we kunnen zien of de geruchten ook waar blijken? Ook daarvoor moet je in de geruchten gaan snuisteren. Zo houdt Tesla in september haar "battery day". Het ideale moment, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws