Toyota Hilux gaat EV: elektrische pick-up komt in 2025

Toyota Hilux BEV Concept 2024

Zie je iets als een elektrische pick-up wel zitten, dan zou je ook bij ons steeds meer aan je trekken moeten komen. Zo bieden er al heel wat fabrikanten alternatieven op stroom aan en een aantal onder hen heeft op zijn minst Europese plannen. Daar komt nu nog een grote naam bij: Toyota.

De Toyota Hilux blijft één van de absolute iconen in pick-upland, maar ook iconen moeten mee met de tijd. Hoe onverwoestbaar hij namelijk ook mag zijn; de Hilux geldt als één van de minder moderne pick-ups op de markt tussen luxepaardjes als de nieuwe Volkswagen Amarok en Ford Ranger. Bovendien is hij ook op motorisch vlak best verouderd, al zette Toyota alvast een stapje in de goede richting met de toevoeging van mildhybride ondersteuning voor de dieselmotor. Achter de schermen maakt de Hilux zich echter klaar om in de elektrificatierace te stappen.

Wie wordt de eerste?

In een gesprek met persagentschap Reuters heeft Noriaki Yamashita, Toyota’s topman in Thailand, namelijk laten vallen dat een elektrische Hilux niet meer veraf is. Sterker nog: al volgend jaar zou de EV klaar moeten zijn voor zijn marktintroductie. Daarmee bedoelt de beste man natuurlijk in eerste instantie de Thaise markt, alwaar pick-ups ontiegelijk populair zijn, maar daar blijft het niet bij. Zo zou Toyota de elektrische Hilux ook naar Europa willen brengen om hier te concurreren met pakweg de Maxus T90 EV.

Toyota Hilux BEV Concept 2024

Helemaal uit de lucht komt dit nieuws niet vallen, want Toyota toonde vorig jaar al een prototype van een zuiver elektrische Hilux. De ontwikkeling van een productiemodel lijkt nu echter in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen sinds een concurrent uit eigen land, Isuzu, aangekondigd heeft een elektrische D-Max op de markt te brengen. Ook die moet volgend jaar in productie gaan, dus het ziet ernaar uit dat de twee merken hiermee een race richting de eerste Japanse pick-up op stroom aangaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pol 11:59
afbeelding van Pol

Benieuwd of de eco-terroristen van een elektrische, niet-vervuilende pick-up ook de banden zullen plat zetten...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws