BYD gaat loco: Deze modellen kom je binnenkort in Europa tegen

BYD nieuwe modellen

Het gaat hard voor BYD (toch op de internationale markt) en het Chinese merk heeft geen plannen om te vertragen. Kort na elkaar heeft het de Super 8, Bao 3, Bao 8 en Z9 GT gelanceerd. Van compacte crossover, over Taycan Sport Turismo-rivaal tot hypercar. En de kans zit er dik in dat enkele modellen naar Europa komen.

De BYD's die je hier in Europa kan kopen? Die worden in thuisland China vaak onder een submerk van de gigant verkocht. Belangrijke informatie om te weten voor je verder leest, want submerken Denza en Fang Cheng Bao hebben zonet een hoop nieuwe modellen getoond. Het is echter niet uitgesloten dat die als BYD verkocht zullen worden in Europa.

Denza Z9 GT: Heerlijk

BYD nieuwe modellen

Laat ons meteen beginnen met de auto waar wij het het warmst van krijgen, de Z9 GT. Een elektrische shooting brake die je gerust het BYD-alternatief mag noemen voor de Porsche Taycan Sport Turismo. De specs liegen er dan ook niet om; Twee elektromotoren sturen samen 952 pk naar de vier wielen. Met zijn lengte van 5.2 meter en gewicht van 2.875 kg zal dit eerder een "sportieve GT" zijn dan een rasechte sportwagen.

Bao 3 en Bao 8: Bwa

BYD nieuwe modellen

Ook op de lijst staan twee nieuwe modellen van Fang Cheng Bao. Het gaat over de Bao 3 en Bao 8. Die eerste is een instap-SUV met een stoer design, terwijl de Bao 8 een afgeleide lijkt van de YangWang U8, een ander submerk van BYD. Of deze auto's de oversteek zullen maken naar Europa is niet helemaal duidelijk, al weet je natuurlijk nooit met BYD.

Super 9: Super ja!

BYD nieuwe modellen

Naast SUV's en Taycan-rivalen is er ook plaats voor een heuse supercar. Die gaat door het leven als de Super 9, is volstrekt elektrische en lijkt zijn mosterd te gaan halen bij de Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss van enkele jaren geleden. Al doen we het design dan wat oneer aan, want designer Wolfgang Eggert pende vroeger nog auto's voor Audi en Lamborghini! BYD viert in 2025 zijn dertigste verjaardag en in de wandelgangen wordt gefluisterd dat deze Super 9 een verjaardagscadeau is voor zichzelf. Wij klagen alvast niet!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws